Preşedintele american Joe Biden urmează să îl primească joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă, a declarat, luni, un oficial american, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden, care a fost testat pozitiv la COVID-19 miercuri şi se află de atunci în izolare la reşedinţa sa din Delaware, urmează să se întoarcă la Washington marţi, cu o zi înainte ca Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA.

Cei doi lideri sunt aşteptaţi să discute despre modalităţile de a obţine o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, precum şi despre Iran şi alte probleme.

Această întâlnire are loc în contextul în care Joe Biden a anunţat duminică seară că îşi încheie campania pentru realegere, precizând că doreşte să îşi încheie mandatul în ianuarie 2025 şi acordând sprijinul său candidaturii vicepreşedintelui său Kamala Harris pentru alegerile din noiembrie împotriva lui Donald Trump.

Kamala Harris se va întâlni cu Benjamin Netanyahu separat, la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit unui consilier al vicepreşedintelui, ea intenţionează să îi spună liderului israelian că este timpul ca războiul din Gaza să se încheie prin garantarea securităţii Israelului, eliberarea tuturor ostaticilor şi încetarea suferinţei civililor palestinieni.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.