Partenerul de cursă al lui Donald Trump, J.D. Vance, îl susţine pe fostul preşedinte american, care a fost prins în flagrant delict de ”fake news” în dezbaterea de marţi cu Kamala Harris, în care a preluat acuzaţii mincinoase potrivit cărora migranţi mănâncă ”pisici şi câini” în oraşul Springfield, în Ohio, statul în care este senator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ei mănâncă câini, oamenii care vin (migranţii), ei mănâncă pisici. Ei mănâncă animalele de companie ale locuitorilor. Este ceea ce se întâmplă în ţara noastră”, a acuzat el, făcându-şi adversara să râdă.

În realitate, acest zvon circulă de mai multe zile pe reţele de socializare.

Elon Musk a răspândit şi el acest zvon.

Primarul din Springfield, Rob Rue, a fost nevoit să dezmintă aceste fabulaţii. El a subliniat că ”noi nu am fost în măsură să verificăm acuzaţii specifice” în acest subiect.

J.D, Vance a plusat în acest subiect într-un interviu acordat NBC News după dezbatere.

”Numeroşi locuitori au spus că aşa e. Asta înseamnă pur şi simplu că primarul oraşului, cred, nu este la curent cu ceea se întâmplă pe teren”, a atacat el.

”Am auzit numeroşi locuitori din circumscripţia mea (el este un senator din Ohio) spunând că au văzut aceste lucruri cu proprii lor ochi, că au văzut răpiri cu proprii lor ochi, că au văzut gâşte răpite din parcuri şi sacrificate”, a plusat el.

Publicaţia lcoală Springfield News-Sun scrie că originea acestui zvon pare să fie o simplă captură de ecran postată pe un grup local pe Facebook.

”Vecinul meu m-a informat că o prietenă şi fiicele ei şi-au pierdut pisica (...). La întoarcerea de la serviciu (...), ea şi-a întors privirea către o casă în care trăiesc haitieni. Ea şi-a văzut pisica spânzurată de un copac, ca la măcelărie. Ei o ciopârţeau să o mănânce”, se arată în mesajul unei navigatoare pe Internet care se prezintă drept o locuitoare din Springfield.

Contactat de site-ul Rolling Stone, un purtător de cuvânt al lui J.D. Vance a declarat că faptele evocate de către partenerul de cursă al lui Donald Trump se bazează ”pe un număr important de apeluri şi de e-mailuri în cursul ultimelor săptămâni din partea unor locuitori îngrijoraţi din Springfield”.

El nu a prezentat vreo sursă a acestei teorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.