Un incendiu de pădure pe insula turistică grecească Hydra, în apropiere de Atena, a fost declanşat vineri seară de focuri de artificii trase de pe un iaht, au reclamat sâmbătă pompierii sezonieri, potrivit presei internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Focul, provocat de artificii lansate de pe o ambarcaţiune, arde singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi fără drumuri", au semnalat pompierii sezonieri de pe insulă pe Facebook, alături de o fotografie, situaţie care a stârnit indignare pe reţelele de socializare.

Focul a fost ţinut rapid sub control şi nu mai ameninţă pădurea Hydra.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Primarul insulei, Giorgos Koukoudakis, s-a declarat "indignat de faptul că anumite persoane lansează artificii într-un mod atât de iresponsabil într-o pădure de pini". El a adăugat că "municipalitatea va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de incendiu de îndată ce ancheta preliminară va fi finalizată".

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru provocarea incendiilor. Autorii pot fi acum condamnaţi la o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi la o amendă de până la 200.000 de euro.

Vorbind la televiziunea Skai, Koukoudakis a făcut, de asemenea, apel la autorităţi să ia măsuri, subliniind faptul că "insula nu are zone anti-incendiu sau drumuri forestiere" care să permită accesul pompierilor în anumite zone.

Sâmbătă, autorităţile de protecţie civilă au cerut vigilenţă maximă, întrucât riscul de incendiu "rămâne foarte ridicat", în special în regiunea Attica, din jurul capitalei Greciei, în Peloponez (sud) şi în centrul ţării.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din satul Myrtia, în Peloponez, a murit vineri într-un incendiu de pădure în Grecia, unde au fost înregistrate 45 de noi incendii alimentate de vântul puternic, potrivit pompierilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.