Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un depozit de explozivi, în regiunea rusă Voronej, la frontiera cu Ucraina, în urma unui atac ucrainean cu dronă, anunţă autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mai multe drone au fost detectate şi distruse (în) noaptea (de sâmbătă spre duminică) de către sisteme de apărare antiaeriană în regiunea Voronej”, anunţă pe Telegram guvernatorul regiunii Aleksandr Gusev.

”Căderea fragmentelor acestora a provocat un incendiu într-un depozit” în districtul Podgorenski, unde ”explozivi au început să detoneze”, anunţă el.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit primelor informaţii, ”nimeni nu a fost rănit”, subliniază Gusev.

Salvatori au fost trimişi la faţa locului.

Locuitorii unei localităţi vecine erau evacuaţi, potrivit guvernatorului.

Atât Rusia, cât şi Ucraina folosesc larg drone, inclusiv de talie mare, explozive, care pot lovil la sute de kilometri distanţă, de la începutul ofensivei ruse în februarie 2022.

Ucraina şi-a intensificat atacurile pe teritoriul Rusiei în 2024 şi ţinteşte instalaţii energetice care, acuză ea, alimentează armata rusă, oraşe şi sate situate imediat de cealaltă parte a frontierei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.