Vicepreşedinta americancă Kamala Harris, candidata democrată în alegerile prezidenţiale din noiembrie, înregistrează un un uşor avans - de cel puţin cinci puncte procentuale în Pennsylvania şi Michigan - împotriva rivalului său republican Donald Trump, potrivit unui sondaj realizat de către Quinnipiac University, publicat cu şapte săptămâni înainte de scrutin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La o săptămâna după debaterea dintre cei doi candidaţi în alegerile prezidenţiale, vicepreşedinta democrată este creditată cu 51% dintre intenţiile de vot în Pennsylvania, iar fostul preşedinte republican cu 45%.

Acest stat-pivot este considerat crucial în cursa la fotoliul de la Casa Albă, deoarece îi oferă învingătorului mai mulţi mari electori decât fiecare dintre cele şase state cele mai disputate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În Pennsylvania s-au înnfruntat cei doi adversari în dezbaterea de la 10 septembrie, care ar putea fi singura dezbatere din această campanie prezidenţială.

Tot în acest stat, ”bătut” de ambii candidaţi, Donald Trump a fost victima unei prime tentative de asasinare la 13 iulie, când un atacator l-a rănit prin împuşcare la o ureche.

Potrivit acestui sondaj Quinnipiac, Kamala Harris îl devansează pe Donald Trump în Michigan - cu 50 la 45% dintre intenţiile de vot.

Ea îl devansează, de asemenea, în Wisconsin (cu 48 la 47%).

Candidatul care va fi înfrânt în aceste trei state practic pierde orice şansă să fie ales.

Donald Trump a obţinut victorii în aceste trei state în 2016, iar Joe Biden în 2020.

Quinnipiac University a realizat acest studiu în perioada 12-16 septembrie, în care intervievat 1.331 de voluntari în Pennsylvania, 905 în Michigan şi 1.075 în Wisconsin. Marja de eroare a sondajului este cuprinsă între 2,7 şi 3,3 puncte procentuale.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.