Kamala Harris îl acuză pe Donald Trump de faptul că vrea o ”putere absolută” şi îl cataloghează drept ”tot mai deranjat”, în urma unor dezvăluiri ale unui fost şef de cabinet al fostului preşedinte american, John Kelly, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-o alocuţiune-surpriză adăugată pe agendă înaintea unei deplasări în Pennsylvania, vicepreşedinta democrată în exerciţiu a denunţat atitudinea fostului şef de stat şi i-a avertizat pe alegători cu privire la pericolele la adresa democraţiei pe care le reprezintă o eventuală întoarcere a aestuia în fotoliul de la Casa Albă.

”Este profund tulburîtor şi incredibil de periculos ca Donald Trump să-l invoce pe Adolf Hitler”, a declarat vicepreşedinta, referindu-se la declaraţii recente ale lui John Kelly, un fost şef de cabinet al lui Trump.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit lui John Kelly, Donald Trump a lăudat la un moment dat anumite acţiuni ale lui Adolf Hitler, afirmând că dictatorul nazist ”a făcut lucruri bune”.

Kamala Harris a catalogat aceste dezvăluiri drept o ”probă suplimentară” a amennţării pe care o reprezintă fostul preşeidnte.

”Ştim, acum, cine e cu adevărat Donald Trump”, a declarat ea.

ACUZAŢIILE LUI JOHN KELLY

Generalul în retragere John Kelly, care a fost şeful de cabinet al lui Trump din iulie 2017 şi până în ianuarie 2019, a acordat săptămâna aceasta o serie de interviuri în care l-a criticvat dur pe fostul său şef.

Kelly l-a prezentat pe Trump ca pe un conducător ”dictatorilal” şi ”fascist”, o figură autoritaristă lipsită de empatie, potrivit unui interviu acordat cotidianului The New York Times (NYT).

John Kelly, personalitatea cu cel mai înalt rang din administraţia lui Trump care s-a întors în mod public împotriva acestuia, a declarat că fostul preşedinte ”corespunde cu siguranţă definiţiei generale a fascistului, fără nicio îndoială”.

El a denunţat atitudinea lui Donald Trump faţă de militari cu dizabilităţi sau ucişi în luptă, amintind că fostul preşeidnte i-a denigrat în mai multe rânduri.

Potrivit lui Kelly, Trump şi-a exprimat frecvent adimiraţia faţă de regimuri autoritariste şi dictatori.

RĂSPUNSUL SUSŢINĂTORILOR LUI TRUMP

În răspuns la declaraţiile lui John Kelly, echipa de campanie a lui Donald Trump a negat ferm aceste acuzaţii.

Un purtător de cuvânt al campaniei, Steven Cheung, a declarat că Kelly ”şi-a inventat poveştile” şi s-a ”ridiculizat”.

”Preşedintele Trump a onorat mereu serviciul şi sacrificiul tuturor militarilor noştri”, a declarat Cheung într-un comunicat citat de mai multe publicaţii.

La o reuniune publică organizată de Univision, Donald Trump a minimalizat criticile foştilor săi colaboratori.

El a declart că un ”număr mic” dintre foştii săi responsabili au luat în mod public poziţie împotriva sa.

El i-a denigrat pe John Kelly şi pe alte personalităţi ca Mark Esper, un fost secretar al Apărării, sau John Bolton, un fost consilier în probleme de securitate naţională, care s-au distanţat de fostul preşedinte după ce au plecat din administraţia acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.