Guvernul Israelului a aprobat duminică o suplimentare de 3,4 miliarde de shekeli (923 milioane de dolari) a bugetului de stat pe 2024 pentru a ajuta la finanţarea persoanelor evacuate până la sfârşitul anului, a anunţat Ministerul de Finanţe, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zeci de mii de israelieni din nord au fost strămutaţi în hoteluri în urma atacurilor zilnice cu rachete ale Hezbollah de la declanşarea războiului Israel-Hamas, care a început la 7 octombrie. Cei din comunităţile de la graniţa cu Gaza sunt, de asemenea, incluşi în ceea ce cabinetul a numit „zone de conflict”.

De asemenea, ministerul a precizat că 525 de milioane de shekeli din bugetul total au fost reintroduşi în vistieria statului după reduceri anterioare ale cheltuielilor, în timp ce alte 200 de milioane de shekeli vor finanţa rezerviştii armatei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ministerul a adăugat că lucrează pentru a supune ajustările bugetare votului parlamentului cât mai curând posibil.

Ministrul de finanţe Bezalel Smotrich a declarat că fondurile suplimentare nu vor contribui la deficitul bugetar şi că deficitul va atinge ţinta pentru 2024 de 6,6% din PIB.

Din cauza creşterii cheltuielilor militare, deficitul a atins 8,1 % din PIB în iulie faţă de precedentele 12 luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.