Germania şi SUA au căzut de acord să facă tot ce este posibil pentru a preveni folosirea de arme chimice în Siria, conform lui Heiko Maas, ministrul de externe al Germaniei, care s-a întâlnit cu Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Maas a declarat că a discutat intens cu Pompeo despre situaţia din Siria iar ambele părţi sunt dispuse să crească presiunea pentru a se ajunge la o soluţie politică şi doresc să înceapă să rescrie constituţia din Siria cât mai repede posibil.

De asemenea, Germania s-a angajat să susţină puternic eforturile Washingtonului în Siria, inclusiv prin ajutoare umanitare şi să se asigure că armele chimice nu vor fi folosite, a adăugat Maas.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Am discutat despre cum putem susţine SUA în operaţiunile lor din Siria. Acum vom concretiza acest lucru”, a declarat el.

Maas a precizat că Pompeo a înţeles dezbaterea care are loc în Germania privind o posibilă participare germană la un răspuns militar al SUA în cazul în care are loc un atac chimic. Maas i-a transmis lui Pompeo că parlamentul german, cel mai probabil, nu ar aproba o astfel de mişcare.

„Există moduri diferite de a participa pentru a ne asigura că armele chimice nu sunt folosite”, a afirmat Maas, făcând referire la expertiza Germaniei privind înlăturarea unor astfel de arme.

Un diplomat american a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Washingtonul va urmări „o strategie a izolării”, inclusiv prin sancţiuni, dacă preşedintele sirian, Bashar al-Assad, va bloca procesul politic care are ca scop încheierea războiului civil din Siria.

Maas a declarat că Germania şi SUA au căzut de acord şi în ceea ce priveşte nevoia de a limita acţiunile Iranului din regiune precum şi programul nuclear al Teheranului. Totuşi, Germania se opune în continuare deciziei SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul.

„Dorim să menţinem acordul nuclear cu Iranul pentru că ... nimic altceva nu va duce la îmbunătăţiri iar situaţia s-ar putea înrăutăţi şi escalada. Nimeni nu are un interes ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Maas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.