Fostul vicepreşedinte Dick Cheney, unul dintre cei mai proeminenţi republicani din ultima jumătate de secol, a anunţat, vineri, că va vota pentru Kamala Harris, susţinând că fostului preşedinte Donald Trump „nu i se mai poate încredinţa niciodată puterea”, informează abcnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În istoria de 248 de ani a naţiunii noastre, nu a existat niciodată un individ care să reprezinte o ameninţare mai mare pentru republica noastră decât Donald Trump. El a încercat să fure ultimele alegeri folosind minciuni şi violenţă pentru a se menţine la putere după ce alegătorii l-au respins”, a anunţat el.

„Fiecare dintre noi are datoria de a pune ţara mai presus de partizanat pentru a ne apăra Constituţia. Acesta este motivul pentru care îmi voi exprima votul pentru vicepreşedintele Kamala Harris”, a adăugat el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cheney şi-a făcut publică declaraţia la câteva ore după ce fiica sa, Liz Cheney, fostă reprezentantă a Partidului Republican din Wyoming, i-a dezvăluit intenţiile. Aceasta i-a declarat lui Mark Leibovich, de la revista „The Atlantic”, într-un interviu acordat în cadrul Festivalului Texas Tribute, că tatăl ei crede că acesta este un moment important în istorie.

„Tatăl meu crede - şi a spus-o public - că nu a existat niciodată în ţara noastră o persoană care să reprezinte o ameninţare atât de gravă la adresa democraţiei noastre precum Donald Trump, şi că acesta este momentul cu care ne confruntăm”, a spus ea.

Cei doi şi-au exprimat deschis criticile la adresa lui Trump după atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

La începutul săptămânii, Liz Cheney a declarat că va vota pentru Harris.

Ea şi-a pierdut locul în alegerile primare din 2022 în faţa lui Harriet Hageman, susţinută de Trump, cu peste 60.000 de voturi, conform rezultatelor alegerilor.

Dick Cheney, în vârstă de 83 de ani, a fost vicepreşedinte al SUA în perioada 2001-2009, în mandatele lui George W.Bush.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.