Candidatul En Mache, Emmanuel Macron, a declarat duminică seara că vrea să fie ”preşedintele patrioţilor care se luptă cu ameninţarea naţionalismului”, în primul discurs după ce rezultatele parţiale au anunţat promovarea sa în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vreau să fie preşedintele patrioţilor în lupta cu ameninţarea naţionalismului”, a declarat candidatul de centru-stânga în ropotele de aplauze ale susţinătorilor săi din Paris.

Macron (39 de ani) are mari şanse să devină cel mai tânăr preşedinte francez, urmându-i paşii lui Louis-Napoleon Bonaparte, care a devenit la vârsta de 40 de ani primul preşedinte al Republicii a II-a.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Mişcarea En Marche are doar un an şi nu a participat niciodată la alegeri parlamentare, dar prezidenţiabilul de centru-stânga a anunţat că va începe de luni să construiască o majoritate parlamentară pentru a putea guverna după legislativele din iunie, în care se va lupta cu structuri tradiţionale precum Les Republicans şi Partidul Socialist.

”Am schimbat faţa politicii franceze în doar un an”, a declarat Macron.

Emmanuel Macron (39 de ani) nu a deţinut niciodată o funcţie aleasă, iar acum se îndreaptă spre al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu cele mai mari şanse de a deveni următorul ocupant de la palatul Elysee.

Presa franceză a scris despre mobilizarea incredibilă a alegătorilor, care se arătau indecişi cu doar o zi înainte de deschiderea urnelor, iar cozi lungi s-au format atât la secţiile de votare din străinătate, cât şi în Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.