China cere luni o dezescaladare, în timp ce Ucraina desfăşoară în ultimele zile o operaţiune de nvergură în regiunea rusă de frontieră Kursk, care pare că a luat Kremlinul pe nepregătite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

China se prezintă ca o interlocutoare măsurată în compatraţie cu Occidentul care, în opinia sa, ”aruncă gaz pe foc” livrând armament Ucrainei.

”China îndeamnă toate părţile la (...) dezescaladare”, anunţă Ministerul chinez de Externe.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ministerul subliniază în acest comunicat necesitatea ca părţile beligerante ”să nu extindă câmpul de luptă, să nu intensifice luptele şi să nu arunce gaz pe foc”.

Beijingul pledează cu regularitate în favoarea unei opriri a confrunătrilor armate în Ucraina.

Această poziţie este însă controversată, deoarece, potrivit Occidentului, ar permite Rusiei, o aliată apropiată a Chinei, să-şi consolideze cuceririle teritoriale.

Ucraina a lansat marţi o operaţiune de anvergură în regiunea de frontieră Kursk, după luni de retragere din faţa militarilor ruşi pe frontul de est.

Forţele ucrainene au pătruns zeci de kilometri în teritoriul rus şi au preluat controlul mai multor localităţi, potrivit unor analişti.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa sâmbătă că Kievul a ”deplasat războiul pe teritoriul agresorului”.

Împotriva acestui atac, Rusia a trimis întăriri, a instaurat un regim ”antiterorist” în trei regiuni situate la frontiera cu Ucraina, inclusiv la Kursk, şi a procedat la evacuarea unor civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.