Cel puţin zece persoane au murit marţi, după ce un minibuz la bordul căruia se aflau muncitoare a căzut de pe un feribot în Nil, la nord de Cairo, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii, Hossam Abdelghaffar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Bilanţul este de zece morţi şi ar putea creşte”, declară AFP oficialul egiptean.

Potrivit ziarului Al-Ahram, care a scris primul despre accident, autobuzul a căzut în Nil de pe un feribot care traversa fluviul pentru că şoferul nu a tras frâna de mână.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Şoferul a fost arestat după ce a încercat să fugă, potrivit ziarului.

Acesta a avut o altercaţie cu unul dintre pasageri înainte să părăsească minibuzul, potrivit aceleiaşi surse.

Alţi nouă pasageri au fost transportaţi la spitale situate în apropiere pentru a primi îngrijiri, a anunţat într-un comunicat Ministerul egiptean al Sănătăţii.

Ministrul egiptean al Muncii, Hassan Shehata, a anunţat că minibuzul transporta femei care munceau la o fermă, fără să facă alte precizări.

Parchetul a deschis o anchetă şi a ordonat o inspecţie tehnică a minibuzului, potrivit Al-Ahram.

Accidentele de transport sunt foarte frecvente în Egipt, mai ales în zone agricole situate de-a lungul numeroaselor canale din ţară, unde mici ambarcaţiuni supraîncărcate transportă muncitori şi agricultori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.