Cel puţin 89 de migranţi au murit luni când barca în care se aflau s-a răsturnat în largul coastei Mauritaniei , a informat joi agenţia de presă de stat, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii Gărzii de Coastă din Mauritania au recuperat cadavrele migranţilor care se aflau la bordul unei mari bărci tradiţionale de pescuit când s-a răsturnat, a anunţat agenţia. Nouă persoane au fost salvate, inclusiv o fetiţă de 5 ani, a informat agenţia.

Barca s-a răsturnat în largul coastei, în Oceanul Atlantic, la aproximativ 4 kilometri (2,5 mile) de oraşul Ndiago, din sud-vestul ţării.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Barca, plecată de la graniţa dintre Gambia şi Senegal în urmă cu şase zile, se îndrepta spre Europa şi avea la bord cel puţin 170 de migranţi, a transmis agenţia, citând declaraţii ale supravieţuitorilor.

Mii de migranţi din Africa de Vest fac traversări periculoase pe Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa în căutare de locuri de muncă şi oportunităţi, în fiecare an.

Potrivit unui raport din 2024 al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), traversarea Oceanului Atlantic este considerată incredibil de periculoasă din cauza lungimii călătoriei către Europa, „cu migranţii adesea blocaţi pe mare pentru perioade lungi de timp, pe bărci inadecvate, în zone. din Oceanul Atlantic lîn care nu există operaţiuni de salvare dedicate.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.