Toate indiciile sugerează că gruparea Statul Islamic se află în spatele atacului comis marţi seara pe Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul, declară un oficial guvernamental turc de rang înalt pentru The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE 02:07

Aproape 50 de persoane au fost ucise în atac, iar patru atacatori ar fi fost implicaţi, a spus aceată sursă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Oficialul turc a făcut această declaraţie sub protecţia anonimatului, în conformitate cu protocolul Guvernului turc, precizează AP.

Guvernatorul Istanbulului Vasip Sahin anunţa anterior că 28 de persoane au fost ucise în atacul de la aeroportul Ataturk, iar alte 60 de persoane au fost rănite, potrivit postului NTV, relatează The Associated Press.

Sahin mai declara pentru NTV că trei atacatori sinucigaşi au comis atacul de marţi seara.

Un alt bilanţ anterior anunţa zece morţi şi 20 de răniţi.

De asemenea, oficiali turci declaraseră anterior că unul sau doi atacatori s-au detonat la intrarea în terminalul pentru zboruri internaţionale al Aeroportului Ataturk, după ce poliţia a deschis focul asupra lor.

Două explozii şi focuri de armă au zguduit aeroportul Ataturkdin Istanbul marţi seara, iar zeci de persoane au fost rănite.

Exploziile au avut loc în zona terminalului de plecări pentru zboruri internaţionale

În înregistrări video postate pe reţele de socializare apar pasageri panicaţi în aeroport şi se aud focuri de armă.

Numeroase ambulanţe s-au aflat la faţa locului, iar Poliţia a deschis focul pentru a-i opri pe suspecţi la un punct de intrare, potrivit Reuters.

"Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, un terorist a deschis mai întâi focul, cu (o puşcă de tip) Kalaşnikov la intrarea terminalului internaţional, după care s-a detonat", spunea ministrul turc al Justiţiei Bekir Bozdag, potrivit The Associated Press.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atacul de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, comis în timpul Ramadanului.

Acest atac "arată că terorismul loveşte fără ţină cont de credinţă şi valori", afirma şeful statului turc, citat într-un comunicat.

Erdogan a îndeamnat comunitatea internaţională să adopte o poziţie fermă împotriva terorismului şi a promis, totodată că Ankara îşi va continua eforturile în lupta împotriva unor grupări teroriste.

"Turcia are puterea, hotărârea şi capacitatea să continue lupta împotriva terorismului până la capăt", a subliniat preşedintele turc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.