Cel puţin nouă persoane au fost ucise miercuri în explozii ale unor walkie-talkie aparţinând Hezbollah, la periferia din sudul Beirutului, dar şi în sudul şi estul Libanului, anunţă Ministerul libanez al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin trei morţi şi 100 de răniţi.

”Noul val de explozii ale unor walkie-talkie s-a soldat cu nouă morţi şi peste 300 de răniţi”, anunţă într-un comunicat ministerul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aparate walkie-talkie au explodat în acelaşi timp, la periferia de sud a Bairutului - un fief al hezbollah -, unde se desfăşurau funeraliile a patru membri Hezbollah ucişi marţi în explozii ale unor pagere, potrivit unei surse apropiate mişcării islamiste libaneze şi unor salvatori.

Exploziile au provocat panică, potrivt unui fotograf AFP care acoperea funeraliile celor patru persoane, inclusiv ale fiului unui deputat Hezbollah.

Alte explozii au fost semnalate la Daida (sud) şi Baalbeck (est), unde cel puţin 15 persoane au fost rănite, a declarat AFP o sursă spitalicească.

Aceste noi explozii au loc la o zi după o serie de explozii simultane ale unor pagere în bastioane Hezbollah, la periferia de sud a Beirutuliui, în estul şi în sudul Libanului, potrivit autorităţilor.

Ministerul libanez al Sănătăţii a revizuit miercuri în creştere de la nouă la 12 numărul morţilor în atacul cu pagere de marţi.

Între morţi se află doi copii.

Alte aproape 2.800 de persoane au fost rănite în explozii ale unor pagere.

Ministrul libanez al Sănătăţii Firass Abiad a anunţat că peste 300 dintre răniţi se aflau într-o ”situaţie critică”.

Unii dintre răniţi au fost transferaţi în Siria, iar alţii urmau să fie evacuaţi în Iran, a anunţat el.

Armata libaneză le cere cetăţenilor să nu se adune în apropierea locurilor exploziilor de miercuri..

”Comandamentul armatei le cere cetăţenilor să nu se adunce în locuri în care au avut loc incidente de securitate şi să facă loc la sosirea echipelor medicale”, cere armata pe X, după acest nou val de explozii ale unor aparate de comunicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.