Avioane de război israeliene au coborât marţi deasupra capitalei libaneze Beirut, declanşând o serie de bubuituri sonice care au zgâlţâit ferestrele din oraş cu câteva minute înainte ca liderul Hezbollah din Liban să ţină un discurs, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bubuiturile puternice i-au făcut pe locuitori să se grăbească să deschidă ferestrele pentru a preveni spargerea geamurilor sau să stea pe balcoane pentru a vedea avioanele care survolau oraşul. Nu a existat niciun comentariu din partea armatei israeliene.

În suburbiile sudice ale capitalei, un bastion al Hezbollah, membrii şi simpatizanţii grupării armate libaneze se adunaseră pentru a urmări un discurs televizat al liderului său, pentru a marca o săptămână de la uciderea de către Israel a unui comandant militar de rang înalt.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La începutul discursului, Sayyed Hassan Nasrallah a declarat că bubuiturile sonice sunt menite să îi provoace pe cei adunaţi pentru comemorare.

Prin lovitura care l-a ucis pe comandantul Fuad Shukr Israelul a lovit pentru a doua oară suburbiile sudice ale capitalei libaneze în cele 10 luni de ostilităţi dintre Hezbollah şi armata israeliană care se desfăşoară în paralel cu războiul din Gaza.

Ceva mai devreme, marţi, Hezbollah anunţase că a lansat un roi de drone de atac asupra a două situri militare de lângă Acre, în nordul Israelului, şi a atacat, de asemenea, un vehicul militar israelian într-o altă locaţie. Armata israeliană a declarat că au fost identificate mai multe drone ostile care traversau graniţa dinspre Liban, iar una a fost interceptată. În urma atacului Hezbollah, şapte persoane au fost duse la spital, fiind rănite la sud de oraşul israelian de coastă Nahariya, unul dintre răniţi fiind în stare critică. Armata israeliană a declarat că o anchetă iniţială a indicat că rănile au fost cauzate de un interceptor care "a ratat ţinta şi a lovit solul, rănind mai mulţi civili". Armata a declarat că incidentul este încă în curs de examinare.

Jurnaliştii Reuters au văzut o zonă de impact lângă o staţie de autobuz pe un drum principal din afara oraşului Nahariya.

Armata israeliană a afirmat într-o declaraţie că sirenele au sunat în jurul oraşului Acre, dar s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Aceasta a declarat că forţele sale aeriene au lovit două instalaţii ale Hezbollah în sudul Libanului.

Între timp, cresc temerile că Orientul Mijlociu s-ar putea transforma într-un război în toată regula, în urma promisiunilor Hezbollah de a răzbuna uciderea lui Shukr, iar a Iranului de a răspunde asasinării la Teheran, săptămâna trecută, a şefului grupării militante palestiniene Hamas.

O sursă Hezbollah a declarat pentru Reuters că "răspunsul la asasinarea comandantului Fuad Shukr nu a venit încă".

Mai devreme marţi, patru luptători Hezbollah au fost ucişi într-un atac asupra unei case din oraşul libanez Mayfadoun, la aproape 30 km nord de graniţă, au declarat medicii şi o sursă de securitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.