Preşedintele brazilian Dilma Rousseff a reacţionat faţă de acuzele aduse de proeminentul senator Delcidio do Amaral, susţinând că îl va da în judecată pe fostul ei aliat politic, care a declarat pentru publicaţia Veja că Rousseff ştia de reţeauau de corupţie şa a pus presiune pentru a opri ancheta procurorilor, transmite BBC:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-un interviu pentru publicaţia Veja, senatorul Delcidio do Amaral a acuzat-o pe Dilma Rousseff că şi-a finanţat cele două campanii prezidenţiale din 2010 şi, respectiv, 2014 cu bani obţinuţi prin reţeaua de corupţie, care implică sistemul administrativ şi gigantul petrolier de stat Petrobras.

Amaral a fost liderul grupului din Senat al Partidului Muncitoresc Brazilian şi un aliat al preşedintelui Dilma Rousseff, până ce a fost arestat în noiembrie anul trecut şi pus acuzare pentru că ar fi încercat să cumpere tăcerea unui fost director al companiei Petrobras în legătură cu ancheta procurorilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a părăsit partidul în această săptămână, după ce a acceptat să colaboreze cu procurorii. 

Un purtător de cuvânt al fostului preşedinte brazilian Lula da Silva a susţinut că Amaral înceracă să obţină beneficii legale în faţa instanţei prin comentariile sale şi nu a prezentat nicio dovadă publicaţiei Veja.

Fostul preşedinte Brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, cercetat pentru corupţie, a fost numit şef de cabinet al preşedintelui Dilma Rousseff, ceea ce îi conferă imunitate în faţa procurorilor.

Anchetatorii brazilieni îl acuză pe Lula da Silva şi pe soţia acestuia, Marisa Leticia Lula da Silva, că nu au declarat la Fisc o vilă luxoasă cu trei etaje de pe plaja Guaruja, care este înregistrată pe numele firmei de construcţie OAS. Drumul banilor duce mai departe spre gigantul petrolier Petrobras, care apare în acelaşi mega-dosar de corupţie cu firma de construcţii OAS.

Procurorii brazilieni au subliniat, săptămâna trecută, în faţa curţii de judecată că plasarea în arest preventiv a fostului preşedinte este esenţială pentru că Lula are capacitatea şi resursele pentru a mobiliza grupuri de protestatari, care pot interfera cu ancheta penală.

De altfel, mii de oameni au ieşit în stradă în Brazilia, miercuri noapte, pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui Dilma Rousseff de a-l numi pe predecesorul său, Luiz Inacio Lula da Silva, cercetat pentru corupţie, în funcţia de şef de cabinet, după ce o interceptate telefonică ce arată că şefa statului a vrut astfel să îl protejeze pe mentorul său de justiţie a fost dată publicităţii

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.