Forţele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici deţinuţi de Hamas din octombrie 2023, între care unul are şi cetăţenie poloneză, într-un raid efectuat în Fâşia Gaza, la al-Nuseirat, în timp ce peste 200 de palestinieni au fost ucişi în raiduri aeriene în aceeaşi zonă, potrivit unor oficiali Hamas, într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri israeliene din timpul acestui război, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul palestinian al bombardamentelor israeliene din al-Nuseirat a crescut la 210 morţi, iar mulţi alţi localnici au fost răniţi, a anunţat biroul de presă al guvernului din Gaza condus de Hamas.

Oficialii Ministerului palestinian al Sănătăţii şi medicii locali declaraseră anterior că un atac militar israelian în al-Nuseirat a ucis zeci de persoane, inclusiv femei şi copii. Ministerul nu a precizat câţi dintre cei decedaţi erau combatanţi Hamas.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
CITEȘTE ȘI Palestinienii spun că au murit 50 de persoane într-un raid israelian efectuat în zona de unde au fost eliberaţi cei patru ostatici din Gaza

De asemenea, nu a existat o confirmare imediată din partea Ministerului Sănătăţii a bilanţului mai ridicat indicat de oficiali Hamas.

Imagini pe reţelele sociale, pe care Reuters precizează că nu le-a putut verifica imediat, arătau cadavre cu măruntaiele scoase zăcând pe străzi pline de sânge. "A fost ca un film de groază, dar acesta a fost un masacru adevărat. Dronele şi avioanele de război israeliene au tras toată noaptea la întâmplare asupra caselor oamenilor şi asupra celor care încercau să fugă din zonă", a declarat Ziad, 45 de ani, un paramedic şi locuitor din Nuseirat, care şi-a dat doar prenumele.

Bombardamentele s-au concentrat asupra unei pieţe locale şi a moscheii al-Awda, a declarat el pentru Reuters prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie.

"Pentru a elibera patru persoane, Israelul a ucis zeci de civili nevinovaţi", a comentat el.

Un comandant al forţelor speciale israeliene a fost ucis în timpul operaţiunii, potrivit unui comunicat al poliţiei..

Polonia a lăudat salvarea ostaticilor şi a declarat că unul dintre ei are dublă cetăţenie, israeliană şi poloneză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.