Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat joi că nu îl va graţia pe fiul său Hunter, judecat în Delaware sub acuzaţia că a încălcat o lege care le interzice consumatorilor de droguri să deţină arme de foc, acuzaţii pentru care riscă teoretic o pedeapsă maximă cu până la 25 de ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat postului ABC News, Biden a răspuns "da" atunci când a fost întrebat dacă exclude graţierea lui Hunter. De asemenea, el a răspuns "da" când a fost întrebat dacă va accepta rezultatul procesului, care a început săptămâna aceasta.

Hunter Biden a pledat nevinovat la cele trei acuzaţii formulate pentru că nu a dezvăluit consumul de droguri ilegale atunci când a cumpărat un revolver, în 2018, deţinând ilegal arma timp de 11 zile, înainte ca aceasta să fie găsită de văduva fratelui său, Hallie, care a aruncat-o.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cumnata lui Hunter Biden, Hallie Biden, a fost audiată joi în faţa juraţilor la tribunalul din Wilmington unde se desfăşoară procesul. Ea a declarat că i-a găsit arma lui Hunter şi că a aruncat-o de teama dependenţelor sale în spirală, ceea ce ar putea întări cazul procurorilor că fiul preşedintelui Joe Biden a încălcat o lege care interzice consumatorilor de droguri ilegale să deţină arme de foc.

Juraţii din primul proces penal intentat unui copil al unui preşedinte american au văzut imagini de pe o cameră de supraveghere în care Hallie Biden arunca arma lui Hunter Biden într-un coş de gunoi dintr-un supermarket, precum şi mesajele în care aceasta îi spunea că se temea pentru viaţa lui.

"Internează-te într-un centru local de dezintoxicare, Hunter, toate astea trebuie să înceteze", i-a scris Hallie Biden într-un mesaj text, în octombrie 2018, la scurt timp după ce Hunter Biden a cumpărat arma.

Juriul din Delaware a ascultat în această săptămână mărturii ale martorilor, inclusiv ale fostei sale soţii şi ale unei foste iubite, despre faptul că Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a consumat în trecut droguri, lucru pe care l-a recunoscut public.

Procurorii nu şi-au încheiat cazul joi şi au declarat că intenţionează să cheme alţi doi martori vineri.

O mare parte din mărturiile şi dovezile anterioare au acoperit perioadele de dinainte şi de după ce Biden a avut arma, iar apărarea a încercat să arate că fiul preşedintelui a urmat un tratament antidrog şi că s-ar fi putut considera nedependent atunci când a cumpărat arma, în octombrie 2018. Avocatul apărării, Abbe Lowell, a declarat marţi juriului, în timpul pledoariilor de deschidere, că Hunter Biden nu a avut intenţia de a încălca legea.

Hallie Biden, văduva lui Beau Biden, fratele lui Hunter care a murit de cancer în 2015, a fost primul martor care a adus detalii despre comportamentul lui Hunter Biden atunci când acesta a intrat în posesia armei. Ea a declarat că adesea îi cerceta camioneta lui Hunter Biden - cu care avea o relaţie - căutând droguri, în încercarea de a-l ajuta să-şi facă ordine în viaţă. Ea a declarat juriului că a găsit accesorii pentru droguri şi arma în timpul uneia dintre aceste căutări şi s-a temut că Hunter Biden sau copiii ei vor găsi arma şi se vor răni. "Am intrat în panică şi am vrut să scap de ea", a declarat Hallie Biden, care a mărturisit că a început o relaţie romantică cu Hunter Biden după moartea fratelui său, începând cu sfârşitul anului 2015 sau începutul anului 2016. Ea a spus că Hunter Biden a iniţiat-o şi pe ea în consumul de crack şi a devenit dependentă până când s-a lăsat de droguri, în august 2018.

La audiere, ea a spus că nu îl văzuse pe Hunter Biden în săptămânile dinaintea achiziţiei armei şi că nu l-a văzut consumând droguri în ziua în care i-a luat revolverul.

Hunter Biden i-a spus judecătorului de caz, la o audiere din 2023, că nu a mai consumat droguri din 2019.

CITEȘTE ȘI Procesul lui Hunter Biden, fiul lui preşedintelui american Joe Biden, intră în povestea adicţiilor acestuia

Hunter Biden şi avocaţii săi nu au spus dacă va depune mărturie pentru propria apărare, o mişcare riscantă, pe care majoritatea inculpaţilor în materie penală o evită, deoarece se expun întrebărilor procurorilor.

Dacă Hunter Biden este condamnat pentru toate acuzaţiile, el riscă până la 25 de ani de închisoare, deşi, în general, inculpaţii primesc sentinţe mai scurte pentru astfel de acuzaţii, potrivit Departamentului de Justiţie al SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.