Preşedintele Joe Biden este aşteptat să discute despre viitorul campaniei sale de realegere cu familia sa la Camp David, duminică, după o dezbatere televizată la nivel naţional care i-a îngrijorat pe mulţi colegi democraţi cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe fostul preşedinte Donald Trump în noiembrie, potrivit a cinci persoane familiarizate cu acest subiect, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, principalii lideri ai partidului au oferit sprijin public lui Biden, inclusiv în mesaje pe X postate de foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton. Democraţii de rang înalt din Congres, inclusiv deputaţii Hakeem Jeffries din New York, Jim Clyburn din Carolina de Sud şi Nancy Pelosi din California, şi-au exprimat în privat îngrijorarea cu privire la viabilitatea sa, au declarat două surse la curent cu aceste discuţii, chiar dacă toţi îl susţin public pe preşedinte.

Un membru democrat al Camerei Reprezentanţilor care crede că Biden ar trebui să se retragă din cursă - dar care nu a făcut încă un apel public în acest sens - a declarat pentru NBC News că trei colegi i-au exprimat acelaşi sentiment în timpul voturilor de vineri din plenul Camerei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Liderii Camerei Reprezentanţilor nu s-au răzgândit în mod public, iar consilierii lor au negat că îşi exprimă îndoielile în spatele uşilor închise.

În ciuda unui discurs entuziast rostit vineri la un miting în Carolina de Nord, care i-a liniştit pe unii dintre aliaţii săi, Biden a fost descris de o persoană familiarizată cu starea sa de spirit ca fiind umilit, lipsit de încredere şi dureros de conştient că imaginile fizice cu el la dezbatere - privirea pierdută, gura întredeschisă - vor rămâne în memoria privitorilor şi după mandatul său, împreună cu o prestaţie care pe alocuri a fost incoerentă. "Este un dezastru", a spus această persoană.

"Singura persoană care are influenţă finală asupra lui este prima doamnă", a declarat o altă persoană. "Dacă ea decide că ar trebui să existe o schimbare de curs, va exista o schimbare de curs[. 

Reuniunea de la Camp David nu este o întâlnire oficială de familie.

"Orice discuţie despre campanie este de aşteptat să fie informală", a declarat o sursă. "Nimeni nu stă jos pentru o discuţie formală sau determinantă".

Într-un editorial publicat vineri seara şi intitulat "Pentru a servi ţara, preşedintele Biden trebuie să părăsească cursa" pentru Casa Albă, The New York Times l-a descris pe Joe Biden drept "umbra unui lider", după ce preşedintele în vârstă de 81 de ani "a picat propriul său test".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.