Un atac aerian israelian asupra unei şcoli care adăposteşte persoane strămutate în oraşul Gaza a provocat moartea a cel puţin 15 palestinieni, sâmbătă, la câteva ore după ce două lovituri în Cisiordania ocupată au ucis nouă militanţi, inclusiv un comandant local Hamas, a declarat Hamas, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Armata israeliană a anunţat că primul dintre cele două atacuri aeriene din Cisiordania a lovit un vehicul într-un oraş din apropiere de Tulkarm, vizând o celulă militantă despre care a afirmat că se pregătea să comită un atac.

Un comunicat al Hamas a precizat că unul dintre cei ucişi era un comandant al brigăzilor sale din Tulkarm, în timp ce aliatul său, Jihadul Islamic, a declarat că ceilalţi patru bărbaţi care au murit în atac erau luptători ai săi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Câteva ore mai târziu, o a doua lovitură aeriană în zonă a vizat un alt grup de militanţi care au tras asupra trupelor, a declarat armata israeliană, care a descris-o ca fiind o operaţiune antiteroristă în Tulkarm.

Agenţia de presă palestiniană WAFA a anunţat că patru persoane au murit în acest atac, iar Hamas a declarat că toţi cei nouă morţi în cele două atacuri israeliene din Cisiordania erau luptători.

Violenţele în Cisiordania erau în creştere înainte de războiul Israel-Hamas din Gaza şi au crescut de atunci, cu raiduri israeliene frecvente în teritoriu, care se numără printre cele pe care palestinienii le doresc pentru un stat.

De asemenea, a existat o creştere a atacurilor de stradă anti-israeliene ale palestinienilor.

ATACURI ÎN GAZA

În Fâşia Gaza, cel puţin 15 persoane au fost ucise în atacul israelian asupra unei şcoli care adăposteşte persoane strămutate în cartierul Sheikh Radwan din oraşul Gaza, a declarat biroul de presă al guvernului condus de Hamas.

Armata israeliană a precizat că şcoala era folosită ca centru de comandă pentru Hamas, pentru a ascunde militanţi şi a fabrica arme. Hamas a negat acuzaţiile israeliene conform cărora operează din facilităţi civile, precum şcoli şi spitale.

Mai devreme sâmbătă, loviturile israeliene din enclavă au ucis şase persoane într-o casă din zona sudică a oraşului Rafah şi alte două în oraşul Gaza, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii din Gaza.

Armata israeliană a declarat că forţele sale au lovit militanţi şi au distrus infrastructura Hamas în Rafah şi în alte locuri din enclavă.

Cel puţin 39 550 de palestinieni au fost ucişi în campania militară israeliană din Gaza, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza. Ofensiva a fost declanşată de un atac condus de Hamas asupra sudului Israelului la 7 octombrie, în care au fost ucise 1 200 de persoane şi 250 au fost răpite, potrivit bilanţului israelian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.