Pompierii din Vâlcea intervin, luni, pentru a treia zi consecutiv pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetaţie uscată care a afectat 130 de hectare de teren, în zona localităţii Pesceana. Intervenţia este una dificilă din cauza suprafeţei foarte extinse, dar şi a temperaturilor ridicate şi a faptului că unele focare sunt în zone foarte greu accesibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Pompierii militari vâlceni intervin neîncetat, începând cu data de 07 septembrie, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, în localitatea Pesceana. În cursul nopţii s-a acţionat pentru supraveghere, patrulare şi intervenţie. S-a intervenit cu prioritate pentru protecţia gospodăriilor din proximitatea frontului de ardere, concomitent cu operaţiunile de stingere”, transmit, luni, oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
La faţa locului acţionează 40 de pompieri militari, cu zece autospeciale de stingere, de transport şi de muncă operativă.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 

 
Focul s-a extins pe o suprafaţă de 130 de hectare, iar acţiunea de stingere este una dificilă, fiind îngreunată de faptul că suprafaţa afectată este foarte mare, vântul, temperaturile ridicate şi uscăciunea avansată contribuie la propagarea focului cu rapiditate, iar zona unde se manifestă incendiul este greu accesibilă şi în anumite zone inaccesibilă autospecialelor de intervenţie.
„Forţele de intervenţie au depus şi depun eforturi considerabile în această perioadă, mergând zilnic pe jos ore întregi, pe temperaturi caniculare şi în zone greu accesibile, pentru a limita efectele incendiului de vegetaţie uscată şi litieră”, precizează sursa citată.
ISU Vâlcea mai transmite că nu sunt victime sau locuinţe afectate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.