Salvamontiştii din Prahova au intervenit, sâmbătă, pentru a salva o familie care era neechipată şi nepregătită corespunzător pentru a face faţă unui traseu dificil din Bucegi. Băiatul de 15 ani a fost preluat cu elicopterul. De asemenea, a fost preluat un turist care a suferit o entorsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Salvamont Prahova anunţă că un salvator montan a fost troliat din elicopter şi a recuperat copilul.

”În timp ce salvatorii montani coborau spre respectiva familie, au găsit un turist ce nu se mai putea deplasa din cauza unei entorse. Şi acesta a fost recuperat cu ajutorul elicopterului, prin trolierea salvatorului montan”, a mai transmis sursa citată.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

O altă echipă îi va coborî în siguranţă părinţii copilului rănit.

”Intervenţia se va termina târziu, în noapte”, a mai transmis Salvamont Prahova.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Un nou caz în care turiştii nu se informează asupra gradului de dificultate al traseului turistic pe care vor sa-l parcurgă. Este vorba de o familie epuizată fizic pe Jepii Mici, aflată în imposibilitatea de a mai înainta”, au transmis, sâmbătă seară, salvamontiştii din Prahova.

Potrivit acestora, copilul, în vârstă de 15 ani a şi căzut.

”Menţionăm că la capetele acestui traseu sunt amplasate panouri care avertizează asupra faptului că este un traseu dificil, care necesita o bună pregătire fizică şi echipament adecvat”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia au cerut sprijinul elicopterului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.