Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, joi, percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1, anunţă Primăria Sectorului 1, menţionând că ancheta a început în urma unei sesizări a primarului Clotilde Armand. Sursa citată afirmă că sunt vizaţi 12 poliţişti locali şi că aceştia vor fi suspendaţi din funcţii. Conform anchetatorilor, în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţişti locali din cadru Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti au pretins şi primit, cu titlu de mită, de la mai mulţi şoferi sume de bani ori alte foloase pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  ”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu Serviciul Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în executare 18 mandate de aducere într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influentă şi abuz în serviciu. S-a reţinut că în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţişti locali din cadru Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti au pretins şi primit, cu titlu de mită, de la mai mulţi conducători auto sume de bani ori alte foloase pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu. De asemenea, aceştia au intervenit pe lângă alţi colegi din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti în scopul de a nu sancţiona anumiţi conducători auto ori pentru a anula sancţiunile pe care conducătorii auto le-am primit ca urmarea a unor abateri săvârşite la regimul rutier”, au transmis anchetatorii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208-210. Aceştia au ridicat 12 poliţişti locali de la Serviciul Ordine Publică şi de la Biroul Circulaţie Rutieră, care sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Sectorului 1.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Conform sursei citate, dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale făcute în urmă cu câteva luni de către primarul Clotilde Armand, care avea suspiciuni că aceştia săvârşeau acte de corupţie.

”Mai ştiţi proiectul european prin care am implementat măsuri anticorupţie în Primărie şi pentru care am fost trimisă în judecată în urma unei plângeri PSD? Astăzi îşi arată primele rezultate concrete. În acest moment sunt percheziţii ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie la sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208-210. Sunt vizaţi peste 12 poliţişti locali de la Serviciul Ordine Publică şi de la Biroul Circulaţie Rutieră. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale pe care am făcut-o în urmă cu mai multe luni, aveam suspiciuni de corupţie şi şpagă în cazul unor poliţişti locali care au fost angajaţi în timpul administraţiilor PSD şi PNL. Am dat atunci dispoziţii actualei conduceri a Poliţiei Locale Sector 1 să ofere tot suportul ofiţerilor DGA, documente şi informaţii, pentru a obţine probele necesare şi a eradica rapid această problemă”, susţine Clotilde Armand.

Ancheta este realizată de ofiţerii DGA sub coordonarea unui procuror. Poliţiştii locali ai Sectorului 1 implicaţi în acest caz de corupţie vor fi suspendaţi din funcţii.

”Plicurile, intervenţiile, nepotismele, comisioanele şi şpăgile sunt de netolerat în democraţie. Aşa se reformează cu adevărat instituţiile statului”, a daugă primarul Clotilde Armand.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată în urmă cu o lună pentru ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, fiind acuzată că s-a desemnat manager al proiectului ”Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie” şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-a însuşit 18.720 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.