Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, la acoperişul unui bloc din Piatra Neamţ, distrugând acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi şi bunurile depozitate acolo. Doi bărbaţi şi o femeie au primit îngrijiri medicale întrucât au suferit atacuri de panică, însă nu au fost transportate la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit ISU Neamţ, incendiul a fost anunţat la 112 la ora 14:08, fiind vorba despre acoperişul unui bloc de locuinţe cu patru niveluri, situat pe strada Plevnei. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ cu patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială pentru descarcerare şi ambulanţă SMURD. De asemenea, la intervenţie au mai fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie de la SAJ, IPJ, IJJ, Delgaz Grid, Poliţia Locală Piatra-Neamţ şi SVSU Piatra-Neamţ. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Zece persoane s-au autoevacuat, până la sosirea forţelor de intervenţie. Nicio persoană dintre acestea nu a necesitat îngrijiri medicale. 
 
”La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului, existând posibilitatea propagării la faţada blocului, cât şi la apartamentele situate la ultimul etaj. Concomitent cu acţiunile pentru localizarea şi lichidarea incendiului, s-au constituit echipe de căutare-salvare a unor persoane care s-ar fi putut afla în interiorul apartamentelor. Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite, în urma căruia au ars acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp şi bunurile depozitate în interiorul acesteia”, a transmis ISU Neamţ.
 
Doi bărbaţi de 67 şi 74 de ani şi o femeie de 62 de ani au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajele SAJ şi SMURD deoarece au suferit atacuri de panică. Niciuna dintre aceste persoane nu a fost transportată la spital. 
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ”focul deschis în spaţii închise”.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au anunţat că pompierii intervin la un incendiu produs la acoperişul unui bloc.
Blocul este situat pe strada Plevnei, în municipiul Piatra-Neamţ.
 
”Concomitent cu realizarea dispozitivului pentru localizarea şi stingerea incendiului s-au executat misiuni pentru căutarea/evacuarea  persoanelor din interiorul apartamentelor”, precizează ISU Neamţ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.