Una dintre cele două persoane date dispărute în urma accidentului rutier din Neamţ, unde o autoutilitară cu zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, a fost găsită joi dimineaţă, fiind declarat decesul şi în cazul acesteia. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în accident a ajuns, astfel, la opt, în timp ce operaţiunile de căutare a celeilalte persoane date dispărute continuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Adrian Rotaru, persoana dispărută - un bărbat cu vârsta de până în 30 de ani - a fost găsit de către un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică. Reprezentantul ISU a spus că nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului, fiind declarat decesul. Victima a suferit numeroase leziuni la faţă, neputând fi identificată imediat.

La acestă oră, continuă, cu ajutorul scafandrilor, operaţiunile de căutare a celeilalte persoane date dispărute în urma accidentului. Reprezentantul ISU Neamţ a spus că la faţa locului sunt aşteptate şi echipaje de scafandri de la Suceava şi Botoşani.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în accident a ajuns, astfel, la opt.

Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. 

O singură persoană aflată în microbuz a fost salvată, şapte dintre călători şi-au pierdut viaţa, acestora fiindu-le efectuate manevre de resuscitare în momentul în care au fost scoşi din apă, fără succes însă, în timp ce doi oameni au fost daţi dispăruţi. 

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, şoferul - un tânăr de 25 de ani, din localitatea Săvineşti - ar fi pierdut controlul volanului în urma exploziei unui pneu al maşinii, în care se aflau muncitori care veneau din Arad. 

"Anvelopa din spate-stânga a explodat. Autoutilitara era una privată, în care se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă de sărbători", a declarat prefectul de Neamţ.

Autoutilitara nu era destinată transportului de persoane, fiind improvizate banchete. Singurul supravieţuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, din localitatea Podoleni, care se afla pe locul din dreapta-faţă şi care a reuşit să iasă singur din autoutilitara căzută în apă.

În zonă, adâncimea apei este de aproximativ şapte metri.

În acest caz a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la locul accidentului au intervenit peste 35 de pompieri, trei ambulanţe SMURD şi trei maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.