Toate persoanele blocate în telegondolele din municipiul Piatra Neamţ au fost coborâte în siguranţă, anunţă reprezentanţii ISU Neamţ, precizând că este vorba despre 15 adulţi şi un copil. Oamenii au fost coborâţi după ce s-a găsit o soluţie pentru deblocarea instalaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, toate persoanele blocate în cabinele telegondolei din Piatra Neamţ au fost coborâte în siguranţă, fiind vorba despre 15 adulţi şi un copil.

O femeie a suferit un atac de panică şi toate persoanele au fost evaluate medical, de personalul SMURD, însă nimeni nu a fost transportat la spital, mai spun reprezentanţii ISU Neamţ.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
FOTO: Inquam Photos / Andrei Dascalescu
FOTO: Inquam Photos / Andrei Dascalescu

Persoanele blocate au putut fi coborâte după ce reprezentanţii firmei care se ocupă de telegondolă au găsit o soluţie, au adus un alt motor cu care au reuşit să coboare instalaţia.

Incidentul a avut loc luni seară, iar primele informaţii arătau că ar fi fost blocate în cabinele telegondolei opt persoane. Ulterior, autorităţile au anunţat că estimează că numărul celor blocaţi este mai mare, aproximativ 15 persoane, între care şi un copil.

FOTO: Inquam Photos / Andrei Dascalescu
FOTO: Inquam Photos / Andrei Dascalescu

Intervenţia a fost dificilă, la ea participând echipaje de pompieri, jandarmi montani şi reprezentanţi ai Salvamont Neamţ. 

Iniţial, o persoană a fost coborâtă din cabină prin deplasarea manuală a gondolei blocată la stâlpul doi. 

În paralel, reprezentanţii firmei care administrează telegondola încearcau să remedieze defecţiunea tehnică din cauza căreia instalaţia s-a blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.