Poliţiştii şi procurorii DIICOT Prahova au făcut, miercuri, percheziţii la o grupare iniţiată de o femeie, angajată a unei firme care deţine o platformă online şi o aplicaţie de comerţ cu haine şi încălţăminte. Aceasta, alături de alte persoane, ar fi profitat de o vulnerabilitate a platformei, cauzând un prejudiciu de 45.000 de lei prin utilizarea unor cupoane de reducere şi plasarea de comenzi simultane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut, miercuri, cinci percheziţii în judeţul Prahova, într-un dosar privind constituirea unei grupări specializate în infracţiuni informatice.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Din cercetările efectuate a reieşit că, la începutul anului 2024, o femeie, împreună cu alte persoane din anturajul său, ar fi iniţiat şi constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin fraudarea angajatorului său, o societate comercială ce ar deţine o platformă online şi o aplicaţie, dedicate comerţului cu haine şi încălţăminte. Astfel, femeia, beneficiind de vouchere pentru cumpărături pe site-ul administrat de către societatea comercială, ar fi profitat de o vulnerabilitate a platformei şi, împreună cu ceilalţi membrii ai grupului infracţional, ar fi fraudat firma cu peste 45.000 de lei, prin utilizarea cupoanelor de reducere şi plasarea de comenzi simultane”, a arătat sursa citată.
 
În acest caz au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, audierile fiind desfăşurate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. 
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.