Două locuinţe din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani au luat foc, în noaptea de luni spre marţi, din cauza unui foc în aer liber care nu a fost stins complet. În urma incendiului, o femeie a fost rănită, având arsuri pe 10% din suprafaţa corpului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Incendiul a fost anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în noaptea de luni spre marţi, în comuna Ariceştii Rahtivani, satul Târgşoru Nou. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
FOTO: ISU Prahova
FOTO: ISU Prahova
 
”La momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la nivelul a două case, cu posibilitatea de propagare la o a treia, suprafaţa afectată până în acel moment fiind de cca. 300 mp. Pompierii au depus reale eforturi pentru a împiedica extinderea flăcărilor, reuşind să salveze al treilea imobil. Evenimentul a fost soldat cu o victimă, o femeie în vârstă de 78 ani, care prezenta arsuri pe aproximativ 10% din suprafaţa corporală, fiind asistată la locul evenimentului şi, ulterior, a fost transportată la spital de către o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova venită în sprijin”, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. 
 
Potrivit acestora, cauza probabilă a incendiului, stabilită la finalul intervenţiei, o reprezintă ”focul deschis în spaţii deschise”, respectiv foc în aer liber, cu privire la care nu s-au luat măsuri de asigurare a stingerii complete.
 
Pompierii reamintesc că, pentru prevenirea incendiilor, nu trebuie aprins focul la distanţă mai mică de 10 metri de orice material combustibil sau construcţie, fie că e vorba despre şură, gard, magazii sau casă de locuit. Zona în care a fost aprins focul nu trebuie părăsită decât după ce acesta a fost complet stins, jarul trebuie, de asemenea, stins cu apă şi cenuşa trebuie acoperită cu pământ. În caz de vânt puternic şi în perioadele de secetă nu trebuie făcut focul în aer liber, proprietarii de grajduri, fânare nu trebuie să intre în interior cu lumânări, făclii, lămpi de iluminat, felinare cu petrol fără sticlă sau alte mijloace cu flacără deschisă, iar furajele, paiele şi alte materiale combustibile trebuie depozitate cât mai departe de casă, bucătării, cuptoare, magazii, grajduri sau adăposturi pentru animale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.