Inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa au reţinut 21.320 de portofele din înlocuitor de piele, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 19 milioane de lei şi au fost găsite, în urma unui control, într-un container sosit din China, aparţinând unei firme din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Autorităţii Vamale Române, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au făcut un control asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în România.

Astfel, au descoperit 21.320 de portofele din înlocuitor de piele, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 19.000.000 de lei.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

AVR atrage atenţia că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.