Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Bucureşti au făcut, miercuri, 31 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Neamţ, Satu Mare, Ilfov şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată în care ancheta a început în primăvara acestui an. Cincisprezece persoane au fost duse la audieri, fiind suspectate că au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate, prin declararea de achiziţii fictive, cauzând astfel un prejudiciu de 1,6 milioane de lei bugetului de stat. În total, în acest dosar prejudiciul este estimat la peste 13,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au continuat cercetările într-un dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 1.609.000 de lei. Cercetările şi investigaţiile desfăşurate au condus şi către alte persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor.

Astfel, miercuri poliţiştii au pus în executare 31 de mandate de percheziţie domiciliară şi 15 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţele Neamţ, Satu Mare, Ilfov şi Dâmboviţa.

”În fapt, în perioada 2021-2023, persoanele cercetate ar fi creat şi implementat un mecanism prin care ar fi diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate, prin declararea unor achiziţii fictive, ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la mai multe societăţi furnizoare, provocând astfel un prejudiciu bugetului de stat”, a arătat Poliţia Capitalei.

În baza mandatelor de aducere şi în baza citaţiilor, 15 persoane au fost duse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi în vederea continării cercetărilor.

În cauză au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes, printre care sume de bani, precum: 139.595 de euro, 1.500 de dolari şi 169.900 de lei, dar şi şase arme care nu respectau condiţiile de depozitare, iar muniţia aferentă era interzisă la deţinere.

În acest dosar, în 5 martie au avut loc 27 de percheziţii domiciliare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în acel moment, era de 11.974.000 de lei, rezultând un prejudiciu total cauzat bugetului de stat în valoare de 13.583.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Neamţ şi Satu Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.