Trei bărbaţi au fost reţinuţi, iar anchetatorii solicită instanţei de judecată emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lor, aceştia fiind acuzaţi de camătă şi şantaj. Inculpaţii sunt suspectaţi că împrumutau sume de bani pentru care percepeau dobânzi exagerat de mari. În dosarul instrumentat de procurorii şi poliţiştii din Mureş au fost puse sub sechestru trei imobile şi opt conturi bancare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Persoanele vizate de cercetări sunt bănuite că, începând cu anul 2022 şi până în prezent, ar fi oferit în mod repetat diverse sume de bani unor persoane, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat şi primit dobândă excesivă. De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, în cadrul acestei activităţi, cei în cauză ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, îndreptate către persoanele vătămate sau familiile acestora, pentru a le determina să restituie sumele împrumutate. Trei bărbaţi, de 41, 44 şi 46 de ani, au fost conduşi cu mandate de aducere la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Mureş. 
Joi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au făcut 12 percheziţii domiciliare în judeţele Cluj şi Maramureş, la locuinţele suspecţilor de camătă şi şantaj.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 59.555 de euro şi 6.600 de lei, trei arme, două puşti şi un pistol, precum şi şase telefoane mobile.
Vineri, cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
În cadrul anchetei, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru trei imobile, evaluate în total la 250.000 de euro şi opt conturi bancare, cu 35.651 de lei şi 21.998 de euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.