Un bărbat din judeţul Mureş a fost reţinut, sub acuzaţiile de rănirea şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept, după ce a provocat mai mulţi câini să se încaiere, apoi i-a lovit cu un obiect asemănător unei suliţe, omorând unul dintre ei şi rănind alţi doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dosarul care îl vizează pe bărbatul din Mureş a fost deschis de către poliţişti în urma unei reclamaţii primite duminică de la un localnic din Gurghiu, care a sesizat că animalele sale au fost lovite cu un obiect metalic ascuţit.

”La faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, care a stabilit că cel în cauză ar fi provocat o încăierare între câinii acestuia şi ai persoanei vătămate, iar, la un moment dat, bărbatul de 32 de ani ar fi lovit, cu un obiect ascuţit, trei câini, dintre care unul a decedat. Exemplarele canine au fost examinate de către medicul veterinar de circumscripţie, care a acordat celor rănite îngrijiri medicale, efectuând, totodată, necropsia asupra celui decedat”, informează, marţi, oficialii Poliţiei Judeţene Mureş.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Bărbatul de 32 de ani, reţinut între timp de către poliţişti, i-ar fi întărâtat pe câinii lui, folosiţi la paza oilor, să se încaiere cu câinii celuilalt bărbat, iar apoi, pentru a-i despărţi, a lovit cu suliţa cei trei câini care nu îi aparţineau.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănirea şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.