Şase percheziţii au loc joi, în Bucureşti şi în judeţul Bacău, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, vizând false investiţii în criptomonede, care ar fi urmat să genereze profituri considerabile. Prejudiciul în acest caz este de 1,5 milioane de dolari şi de 1,8 milioane de euro. Trei persoane urmează să fie audiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Astăzi, 8 august, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Bacău, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălarea banilor şi complicitate la aceste fapte”, anunţă IGPR,
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Din cercetări a reieşit faptul că 4 persoane - dintre care o persoană juridică - ”ar fi fost induse în eroare cu privire la predarea unor sume considerabile de bani, ce ar fi fost justificate prin întocmirea unor contracte de împrumut sau comision şi care le-ar fi creat falsa impresie că aceste sume ar fi urmat a fi investite în criptomonede generatoare de profituri substanţiale”, precizează anchetatorii.
 
Astfel, a fost cauzat un prejudiu de 1.500.000 de dolari, respectiv 1.761.400 de euro.
 
Vor fi puse în executare mandate de aducere, emise pe numele a 3 persoane, în vederea audierii.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău şi Vrancea.
 
Activităţile beneficiază de sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.