IGPR anunţă că joi au loc 232 de percheziţii în cadrul Operaţiunii Jupiter

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - ” În cea de-a patra zi a operaţiunii JUPITER, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, astăzi, 24 octombrie 2024, se desfăşoară 36 de acţiuni operative complexe. Acestea implică punerea în executare a 232 de mandate de percheziţie şi a 51 de mandate de aducere”, a transmis Parchetul ICCJ.
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 24 octombrie a.c., se efectuează 232 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale”, anunţă IGPR.
 
Activităţile au loc în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări, pe linie de investigarea criminalităţii economice (evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, fals), investigaţii criminale (înşelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată), arme, explozivi şi substanţe periculoase (braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, contrabandă calificată) şi ordine publică (tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni silvice).
 
”Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal. 
Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză”, precizează IGPR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.