Unsprezece persoane au fost rănite, vineri, în accidentul rutier produs în judeţul Iaşi, pe raza localităţii Soci (DN 2), unde două microbuze, unul cu pasageri şi unul de marfă, s-au ciocnit frontal. Conform poliţiştilor, şoferul microbuzului cu pasageri a păstruns pe contrasens, toţi ocupanţii fiind răniţi, iar o femeie în stare gravă a fost preluată de elicopterul SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în apropiere de municipiul Paşcani, în localitatea Soci, pe DN 2, unde un microbuz cu pasageri, având numere de înmatriculare emise în Republica Moldova, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un microbuz de marfă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Alexandra Vîjiac, a declarat pentru News.ro că toţi ocupanţii din microbuzul cu pasageri au fost răniţi, fiind vorba de şofer şi nouă pasageri.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemeena, a fost rănit şoferul microbuzului de marfă.

”Cei doi şoferi au fost testaţi la faţa locului şi a rezultat că nu consumaseră băuturi alcoolice. Cauzele producerii accidentului sunt în curs de stabilire, din primele cercetări rezultând că şoferul microbuzului cu pasageri a intrat pe contrasens”, a declarat Vîjiac.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Stuaţii de Urgenţă au declarat că nu a fost activat planul roşu de intervenţie pentru că la 112 fusese anunţat un accident cu opt răniţi.

”Ulterior, la faţa locului s-a constatat că e vorba de 11 răniţi, toţi în stare de conştienţă şi niciunul încarcerat. Majoritatea au suferit traumatisme şi fracturi, însă o femeie de 42 de ani este în stare mai gravă şi a fost preluată de elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Elena Bolohan.

Traficul pe DN2 a fost blocat complet aproximativ o oră, în urma producerii accidentului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.