O grupare specializată în traficul de droguri a fost destructurată în Bucureşti, de către poliţilti şi procurii DIICOT. Operaţiunile se derulau în casa liderului, în Sectorul 1, care asigura şi proviziile. Şapte persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La data de 04.10.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 7 inculpaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de punerea la dispoziţie a imobilului pentru consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată”, a transmis, vineri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, începând cu luna aprilie 2024, o grupare specializată în traficul de droguri s-a constituit pe raza Sectorului 1 din municipiul Bucureşti.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Activitatea grupării de criminalitate organizată s-a desfăşurat preponderent în imobilul deţinut de lider, unde erau depozitate şi vândute către consumatori substanţele interzise, acesta  ocupându-se şi de gestionarea banilor încasaţi de către inculpaţii care realizau  tranzacţiile. Doi dintre membrii grupării  efectuau controale corporale asupra clienţilor pentru a descoperi eventuale mijloace tehnice de înregistrare, liderul punându-le totodată la dispoziţie  locuinţa sa pentru consumul fără drept de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive (N-ethylnorpentedrone şi 2 MMC) şi droguri de mare risc ( α-PiHP )”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit procurorilor, de asemenea, liderul se ocupa de aprovizionarea locaţiei cu substanţe interzise şi cu cafeină, folosită la prepararea dozelor de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, dar şi de achizitionarea pliculeţelor din plastic tip zip - lock în care erau ambalate substanţele.

”Din materialul probator administrat a reieşit că  în intervalul aprilie-octombrie 2024 inculpaţii, au comercializat în mod repetat astfel de substanţele interzise, cu suma de 10 lei pentru un plic. Pe parcursul percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate 3 pachete ambalate în folie de plastic conţinând peste  2,5 kilograme substanţă psihoactivă N-ethylnorpentedrone pură,  alte aproximativ 1,5 kilograme de substanţă psihoactivă în amestec cu cofeină, 31 de pungi conţinând  cafeină, 202 pipe din sticlă destinate consumului de substanţe interzise, peste 4.500 punguţe tip zip-lock, sumele de aproximativ 32.000 euro şi 40.000 lei provenite din vânzarea drogurilor de mare risc şi a substanţelor psihoactive, un pistol airsoft şi o macetă, precum şi alte mijloace de probă”, au mai transmis procurorii.

O mare parte a substanţelor interzise a fost descoperită în podul imobilului, sub duşumea şi într-un coş de fum dezafectat.

Vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.