Poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din Giurgiu, care instrumentează un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape un milion de euro, din tranzacţii cu deşeuri feroase au făcut, marţi, şase percheziţii domiciliare, în judeţele Giurgiu şi Ilfov, la domiciliile unor persoane fizice, precum şi la sediile sociale ale unor persoane juridice. Două persoane au fost reţinute în urma audierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada martie-septembrie 2022, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu ar fi livrat către 3 operatori economici cantităţi însemnate de deşeuri feroase şi neferoase, în valoare de aproximativ 27.000.000 de lei. Ulterior, sumele ar fi fost virate în conturile societăţii comerciale şi retrase prin intermediul cardurilor bancare. Din cercetări a rezultat faptul că bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu 4.835.374 de lei, ca urmare a neînregistrării în actele contabile ale societăţii a facturilor fiscale de livrare deşeuri, precum şi a neachitării contribuţiei fondului de mediu”, informează Poliţia judeţeană Giurgiu. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
În urma percheziţiilor, patru persoane au fost duse la audieri, în baza mandatelor de aducere. Două dintre acestea, un bărbat de 31 de ani, din comuna Vidra, judeţul Ilfov, şi unul de 49 de ani, din comuna Daia, judeţul Giurgiu, au fost reţinute pentru 24 de ore.
 
Totodată, anchetatorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând persoanelor bănuite de evaziune fiscală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.