Cinci agenţi de Poliţie Rutieră din judeţul Bacău au fost plasaţi sub control judiciar şi nu au voie să-şi exercite activitatea, fiind suspectaţi că au luat mită în repetate rânduri de la şoferi pentru a nu-i amenda sau pentru a aplica sancţiuni mai uşoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au desfăşurat activităţi procedurale într-o cauză penală în care, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, în datele de 22 şi 23 octombrie 2024, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de cinci inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău - BDNE Oneşti şi Poliţia Municipiului Oneşti - Biroul Rutier, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual”, a transmis, joi, Direcţia Gtenerală Anticorupţie, într-un  comunicat d epresă.

Sursa citată a precizat că, în perioada iunie-noiembrie 2022, cei cinci inculpaţii ar fi primit mită  - bani şi bunuri - de la persoane fizice/conducători auto pentru a nu aplica sancţiuni sau pentru sancţiuni mai uşoare.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Totodată, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ocazia întocmirii proceselor verbale de contravenţie, ar fi atestat fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, omiţând cu intenţie inserarea unor date sau împrejurări, în scopul favorizării conducătorilor auto”, a transmis sursa citată.

Printre obligaţiile pe care inculpaţii trebuie să le respecte cât se află sub măsura preventivă a controlului judiciar se numără şi aceea de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.