Un bărbat şi o femeie sunt cercetaţi de poliţiştii din Bucureşti într-un dosar de înşelăciune în care mai multe persoane erau deja suspectate că au indus în eroare firme privind plata unor mărfuri prin file CEC şi bilete la ordin, însă la scadenţă nu au asigurat banii disponibili. Ancheta în acest dosar a început în aprilie, când au fost arestate preventiv cinci persoane. Prejudiciul este estimat la 1,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au continuat cercetările într-un dosar penal de înşelăciune, cu prejudiciu de 1.700.000 de lei.

Astfel, s-a ajuns la alte două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, şi o femeie în vârstă de 50 de ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Joi, au fost puse în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare.

De asemenea, au fost identificate bunuri în valoare de 200.000 de lei, asupra cărora au fost instituite măsuri asiguratorii.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Bărbatul a fost apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de femeie, instanţa a dispus măsura arestului la domiciu.

În acest dosar, au fost puse în executare, în 17 aprilie, 20 de mandate de percheziţie domiciliară şi 9 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Galaţi,  Dâmboviţa, Braşov şi Giurgiu. Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acestea instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

”În fapt, în cursul anului 2023, bănuiţii ar fi indus în eroare 12 persoane vătămate (societăţi comerciale ce funcţionează în Bucureşti şi în judeţul Ilfov), cu privire la posibilitatea de a le achita contravaloarea unor mărfuri prin emiterea de instrumente de plată (CEC-uri şi bilete la ordin), pentru care nu ar fi asigurat disponibilul la momentul ajungerii la scadenţă”, arată Poliţia.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.700.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.