Un bărbat din judeţul Bihor a murit, sâmbătă după-amiază, după ce locuinţa în care se afla a fost cuprinsă de un incendiu. Pompierii care au intervenit nu l-au putut salva, trupul său fiind găsit carbonizat într-un dormitor al imobilului. ISU Bihor a anunţat că, cel mai probabil, focul a pornit de la un coş de fum defect
Incendiul a cuprins o casă din localitatea bihoreană Galoşpetreu şi a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 14:05. Persoana care a apelat numărul unic de urgenţă a precizat faptul că exista posibilitatea ca o persoană să fi fost surprinsă de flăcări în interiorul casei.
„La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgenţă trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Valea lui Mihai, din care două de stingere şi unul de paramedici, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu ambulanţa SMURD a subunităţii. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent şi generalizat la dormitorul şi la acoperişul casei”, informează ISU Bihor.
Intervenţia pompierilor a limitat incendiul, împiedicând extinderea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei.
În camera unde a izbucnit incendiul, echipajele de intervenţie au găsit trupul carbonizat al unui bărbat.
Cauza probabilă a incendiului în care un om a murit a constituit-o coşul de fum defect, a anunţat ISU Bihor.
„Având în vedere frecvenţa ridicată a incendiilor generate de coşurile de fum în această perioadă, reamintim că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale şi uneori, ca în cazul nefericitului eveniment din Galoşpetreu, cu pierderi de vieţi omeneşti, iar pentru preîntâmpinarea acestor situaţii, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate şi reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate”, transmit pompierii, în acest context.
Aceştia amintesc că, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum trebuie izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.