Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat că au fost reluate căutările celor două persoane dispărute, sâmbătă seara, în zona Sfântu Gheorghe. Cei doi bărbaţi au fost daţi dispăruţi după ce s-ar fi îmbăiat la gura de vărsare a Braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat că, sâmbătă, în jurul orei 08.15, a fost primit un apel la numărul de urgenţă 112 prin care s-a semnalat că două persoane au dispărut după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră.

”În urma apelului, a fost demarată imediat o operaţiune de căutare şi salvare coordonată de serviciul MRCC din cadrul Autorităţii Navale Române. Căutările s-au efectuat cu unităţii mobile de intervenţie aparţinând ARSVOM, Poliţiei de Frontieră şi un elicopter al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). De asemenea a participat la operaţiune si Oficiul de Căpitănie Sfântu Gheorghe, cu un RHIB din dotare”, au precizat reprezentanţii ANR.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ei au adăugat că din cauza lăsărăsii întunericului, la ora 20.00, activitatea de căutare şi salvare a fost suspendată. Acestea a fost reluată, duminică dimineaţa, cu o ambarcaţiune aparţinând ARSVOM.

”Din informaţiile persoanei care a alertat autorităţile, cei doi barbaţi dispăruţi au 59, respectiv 63 de ani. Unul purta un şort de culoare roşie, iar cel de-a doilea un şort de culoare kaki. Este important de menţionat că zona gurii de vărsare a Dunării este cunoscută pentru curenţii puternici care reprezintă un pericol semnificativ”, a precizat sursa citată. Iniţial, reprezentanţii ARSVOM anunţaseră că cei doi dispăruţi ar fi fost pescari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.