Pompierii argeşeni intervin, sâmbătă după amiază, pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată care s-au extins pe câteva mii de metri pătraţi de teren. În acest context, salvatorii trag, încă o dată, un semnal de alarmă cu privire la arderile necontrolate, arătând că acestea „pot fi necruţătoare” şi „în doar câteva momente, toată agoniseala de-o viaţă poate fi distrusă şi se poate ajunge chiar şi până la pierderea de vieţi omeneşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Incendiile de vegetaţie uscată de manifestă, sâmbătă, î mai multe zone ale judeţului Argeş. 
În comuna Moşoaia, satul Smeura, ard vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţu şi în jur de 3 metri cubi de lemne. În  oraşul Topoloveni, arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, iar în comuna Izvoru, arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
În timp ce pompierii interveneau pentru lichidarea acestor incendii, trei noi incendii au fost anunţate în localităţile Săpata, MIiceşti şi Budeasa.
„Din nou, tragem un semnal de alarmă cu privire la aceste arderi necontrolate, deoarece pot fi necruţătoare. În doar câteva momente, toată agoniseala de-o viaţă poate fi distrusă şi se poate ajunge chiar şi până la pierderea de vieţi omeneşti. În multe dintre situaţii, misiunile de stingere a arderilor necontrolate devin foarte dificile, fie din cauza condiţiilor meteorologie sau a terenului accidentat, iar colegii noştri fac eforturi supraomeneşti pentru a evita ca flăcările să se extindă la zonele locuite şi să provoace pagube şi mai mari. Noi suntem aici pentru a  proteja, dar avem nevoie de ajutorul şi responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a stopa acest fenomen”, este mesajul transmis de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.
Aceştia reamintesc că arderile necontrolate de vegetaţie sunt interzise, încălcarea acestei prevederi fiind sancţionată cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală, precizează ISU Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.