„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” se extinde în weekendul 28-29 septembrie în sectorul 3 al Capitalei, pe Strada Prevederii (între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa), cu un program artistic variat: spectacole de teatru, dans, magie şi improvizaţie, muzică live, demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine, precum şi ateliere creative şi activităţi sportive, iar Calea Victoriei redevine spaţiu pentru plimbări în aer liber, concerte live cu muzică electronică, folk şi unplugged, expoziţii tematice, show-uri de acrobaţii, de fashion şi instalaţii de artă interactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cadrul programului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricţii rutiere pe Calea Victoriei în intervalul 10:00-22:00. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În sectorul 3 al Capitalei, începând de sâmbătă, ora 07:00, până luni, ora 02:00, traficul este restricţionat pe Strada Prevederii, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa.

Locuitorii Capitalei sunt invitaţi să admire expoziţiile de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la Şcoala de Artă Bucureşti din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Program artistic pe Calea Victoriei

Sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 17:00, în zona Hotelului Novotel, publicul este invitat la un spectacol inedit de fashion „Iubeşte femeia naturală”, parte a programului Happy In My Body, dezvoltat de Lucia Schweninger, manifestare ce îşi propune să înlăture stereotipurile frumuseţii ideale şi să promoveze naturaleţea în toate formele ei. Doamnele şi domnişoarele sunt invitate să defileze pe Calea Victoriei, simţindu-se, astfel, starurile unei parade de modă.

Programul artistic dedicat copiilor debutează sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 17:00 cu „Parada personajelor” Teatrului Ion Creangă: prinţi şi prinţese, vânători şi animale fantastice, eroi emblematici din cele mai cunoscute spectacole ale instituţiei vor crea o atmosferă de poveste pe traseul Strada Biserica Amzei – Strada Piaţa Amzei – esplanada Piaţa Amzei nr. 13.
De asemenea, sâmbătă, 28 septembrie, artiştii Teatrului Muzical Ambasadorii vor anima Calea Victoriei cu momente de percuţie neconvenţională în cadrul proiectului „NO NETWORK”, între orele 17:30 şi 17:45, respectiv 18:30-18:45, în zona Statuii Iuliu Maniu.

Pe parcursul celor două zile de weekend, de la ora 17:00, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României, Asociaţia pentru Educaţie „aRtelier 2020” în parteneriat cu Şcoala Profesională pentru Deficienţi de Auz „Sfânta Maria” prezintă Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”. Copiii şi tinerii cu deficienţe de auz, coordonaţi de profesorul Cristina Gîrniceanu şi actorul Vadim Rusu, vor performa în spectacolul Cişmigiu – Semnele comorii ce concentrează, în câteva scenete, frumuseţea unui loc aflat în centrul oraşului, şi totuşi departe de agitaţia de zi cu zi. Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Seara de sâmbătă se încheie într-o notă plină de energie şi voie bună cu show-ul spectaculos de acrobaţii, susţinut de Circul Metropolitan Bucureşti, de la ora 18:45, în zona Monumentului Renaşterii.

În premieră pe Calea Victoriei, duminică, între orele 18:30 şi 21:30, celebrul DJ Mahony va electriza atmosfera în zona Muzeului Naţional de Istorie a României prin show-ul său plin de energie, Take Notes Show Case.

Programul de muzică live continuă în ziua de duminică cu concertul unplugged al trupei REAL – Angelo Stoica (chitară), de la ora 17:00, în faţa Hotelului Novotel, iar trupa TheM  de la Teatrul Tineretului Metropolis, îi va încânta pe cei prezenţi cu momente muzicale folk susţinute în intervalele 18:00-18:30 şi 19:30-20:00 la Cercul Militar Naţional.

Duminică, de la ora 18:00, spectacolul de teatru pentru copii Capra cu trei iezi în interpretarea actorilor Teatrului de Animaţie Ţândărică, va avea loc în zona Muzeului Naţional de Artă al României.
În ambele zile din acest weekend, în intervalul 10:00-20:00, Galeria Galateca şi Asociaţia Culturală Neo Art România invită publicul să admire instalaţia de artă contemporană Somnul raţiunii naşte idei, în zona Hotelului Novotel.

Totodată, bucureştenii pot afla mai multe despre oraşul în care trăiesc în cadrul expoziţiilor deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti, În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani şi Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute, ce pot fi vizitate în acest weekend, între orele 10:00 şi 17:30, şi pot admira oraşul de la înălţime la Arcul de Triumf, deschis publicului în ambele zile din acest final de săptămână, între orele 12:00 şi 20:00. Accesul publicului este gratuit.

Program artistic pe Strada Prevederii (între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa)

De la spectacole de teatru, dans, magie, momente muzicale live, ateliere de creaţie interactive, activităţi sportive la show-uri de improvizaţie, demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine şi instalaţii de artă, „Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” din acest weekend propune bucureştenilor un program artistic variat şi în sectorul 3 al Capitalei, pe Strada Prevederii (între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Strada Vlăhiţa), în intervalul 09:00-21:00.

Sâmbătă, 28 septembrie, şi duminică, 29 septembrie, începând cu ora 09:00, copiii şi părinţii sunt invitaţi să participe la o serie de activităţi sportive, în zonele special amenajate cu terenuri de baschet, de fotbal şi mese de ping-pong.

În programul artistic special creat pentru Strada Prevederii în ziua de sâmbătă, de la ora 11:00, Teatrul Evreiesc de Stat, în interpretarea celebrei actriţe Maia Morgenstern şi a membrilor orchestrei teatrului – Rodica Gangea, Bogdan Lifsin, Mihai Murariu, Feras Sarmini, Sergiu Marin şi Mihai Pintenaru, propune locuitorilor Sectorului 3 un concert de muzică evreiască tradiţională. Totodată, Show Art Dance invită participanţii la un spectacol de dans antrenant, iar AKKA Show îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere de pictură pe sacoşă de pânză, teatru de păpuşi Pinocchio, activităţi de modelare baloane şi jocuri interactive, începând cu ora 12:00.

În cursul zilei de sâmbătă, activităţile dedicate copiilor continuă cu spectacolul de magie Magitot sunt EU, pus în scenă de Teatrul Dramaturgilor Români, de la ora 17:00, urmat de întâmplările pline de umor ale personajelor celebrei poveşti Motanul încălţat, spectacol prezentat de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică, la ora 18:00. Programul dedicat celor mici se încheie la ora 19:00 cu ateliere de jocuri teatrale interactive organizate de Teatrul Mic, care îi vor introduce pe copii, dar şi pe părinţi în lumea fascinantă a artelor spectacolului.

În ambele zile din acest weekend, artiştii Teatrului de Comedie vor încânta participanţii cu spectacole de improvizaţie, desfăşurate în intervalul 10:00-10:45, care sunt, totodată, aşteptaţi în zona dedicată EcoBike by Orange, unde îşi pot încărca „bateriile” prin pedalarea unei biciclete speciale, de la ora 11.00. De asemenea, artistul Vasile Catrina le va oferi trecătorilor momente de creativitate, concretizate în schiţe şi caricaturi, în intervalul 13:00-20:00.

Duminică, între orele 10:00 şi 14:00, publicul este invitat la demonstraţii spectaculoase cu echipaje ecvestre şi canine, organizate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, şi să admire expoziţia de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce aparţine Muzeului Jandarmeriei Române. În acelaşi timp, locuitorii din cartier se vor bucura de un spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române şi vor asista la exerciţii de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române.

În aceeaşi zi, copiii îşi pot dezvolta abilităţile creative în cadrul atelierelor educative Gheaţă carbonică, precum şi de pictură pe pânză organizate de AKKA Show, de la ora 13:00, şi al atelierului interactiv Magia ghicitorilor, susţinut de reprezentanţii Teatrului „Ion Creangă”, de la ora 17.00.

Pe parcursul acestui weekend, în intervalul 16:00-19:00, cei prezenţi pot admira instalaţia de artă PIXELATA prezentată de Asociaţia nonprofit Alucro, precum şi instalaţia interactivă Zei de zi cu zi a Teatrului Masca, ce evidenţiază comunităţile create în zona în care instituţia îşi are sediul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.