Concerte live, expoziţii şi ateliere de creaţie sunt în programul „Străzi Deschise - Promenadă Urbană” de pe Calea Victoriei, în weekendul 3-4 august. Totodată, iubitorii de artă pot vizita expoziţiile tematice organizate la Casa Filipescu-Cesianu şi la Şcoala de Artă Bucureşti, prilej cu care pot descoperi istoria Bucureştiului de odinioară şi noile direcţii promovate de comunitatea artistică din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe durata restricţiilor instituite, în weekendul 3-4 august, între orele 10:00 şi 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta.

Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Pasionaţii de artă pot explora lumea fascinantă a celebrului artist suprarealist, Salvador Dalí, în cadrul expoziţiei Universul lui Salvador Dalí, care mai poate fi vizitată la ARCUB - Hanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, doar până la 1 septembrie, zilnic, în intervalul 10:00- 20:00. Totodată, cei interesaţi de arta vestimentară sunt invitaţi să descopere piese specifice secolelor XIX-XX, cu prilejul expoziţiei Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, de la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, expoziţie deschisă până la 20 septembrie, de marţi până duminică, între orele 12:00 şi 18:30. 

De asemenea, în acest weekend, Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul să aprecieze momente de inspiraţie şi creativitate ale elevilor săi într-o serie de expoziţii de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei

Sâmbătă, de la ora 11:00, Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) găzduieşte atelierul creativ "Macheta oraşului scriitorilor", coordonat de Gabriela Toma, ce portretizează ideatic un oraş în care locuiesc doar scriitori şi animalele lor de companie.

Asociaţia Artiştilor Plastici din Bucureşti organizează demonstraţii de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecţiilor de Artă, în intervalul 12:00-20:30, unde participanţii sunt invitaţi să admire operele de artă şi să interacţioneze cu artiştii vizuali.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL - Andra Pierşinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuţie), Radu Marinescu (chitară) – va susţine recitaluri electrizante şi variate în ambele zile de weekend, începând cu ora 17:00, în faţa Hotelului Novotel.

Caricaturistul Vasile Catrina va oferi momente trecătorilor, între orele 17:00-21:00, în zona magazinului Max Mara.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 şi 17:30, la expoziţiile permanente Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute şi În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani, prilej de a face o incursiune în istoria oraşului şi de a intra, pentru câteva ore, în atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII-XIX.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.