Un regizor din Bangladesh a fost arestat pentru că a arătat într-o scenă din cel mai recent film al său, care denunţă violenţe faţă de femei, poliţişti interogând brutal o victimă a unui viol, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După lansarea în streaming a primei părţi din "Nabab LLB", un film de ficţiune despre viol şi modul în care sunt tratate victimele, scena a devenit virală pe reţelele de socializare, stârnind critici la adresa atitudinii Poliţiei. 

Ca urmare, regizorul Anonno Mamun şi actorul care iîl nterpretează pe poliţist în film, Shaheen Mridha, au fost arestaţi vineri. 

"Poliţistul o interoghează pe această femeie cu gesturi deplasate şi un limbaj obsen care sunt opuse a ceea ce înseamnă un divertisment sănătos, şi va crea o percepţie negativă a Poliţiei pentru public", a declarat Poliţia din Dacca pe site-ul său. 

Cei doi au fost arestaţi pentru că "au realizat şi jucat într-un film care conţine dialoguri deplasate şi obscene", adaugă comunicatul publicat pe site. 

Ei s-au prezentat vineri la tribunal, unde au fost acuzaţi că au realizat "un film cu conţinut pornografic", referitor la scena de viol, a adăugat Poliţia.         

Ofiţerii au indicat că încearcă să o aresteze şi pe Orchita Sporshia, actriţa care deţine rolul victimei. Acest film "insultă Poliţia", a declarat pentru AFP un responsabil sub anonimat. "Povestea este complet fabricată şi deplasată, şi bazată pe lucruri total false", a precizat acesta. 

Dacă vor fi condamnaţi, cei doi artişti riscă până la şapte ani de închisoare.                

În general, în Bangladesh filmele sunt analizate înainte de lansare, dar regulile sunt încă neclare pentru platformele de streaming. 

Arestările au fost criticate de apărătorii drepturilor omului, spunând că filmul arată pe bună dreptate dificultăţile cu care se confruntă victimele violurilor în faţa justiţiei.         

"Acestea arestări nu reprezintă nimic nou şi nu sunt decât un atac în plus la adresa libertăţii de expresie artistică", a declarat pentru AFP unul dintre avocaţii apărători, Rezaur Rahman Lenin.

Asociaţiile de apărare ale femeilor subliniază că violenţele la adresa lor sunt în creştere în Bangladesh. Potrivit asociaţiei pentru apărarea drepturilor omului Ain-o-Salish Kendra (ASK), între aprilie şi august 2020, mai mult de 630 de violuri au fost raportate şi 29 de femei au fost ucise în agresiuni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.