Brandocracy, platforma de consultanţă strategică în branding şi marketing, fondată de Anca Rarău, profesionist cu peste 20 de ani de experienţă, îşi consolidează poziţia pe piaţa de profil menţinând, în ultimii trei ani, un avans mediu al afacerilor de 15%, susţinut de numărul tot mai mare de companii interesate de strategii integrate de marketing, construcţie de brand şi comunicare, dar şi de creşterea eficienţei echipelor. Anca Rarău apreciază că 2025 este anul în care componenta de employer branding va creşte semnificativ, tot mai mulţi antreprenori şi executivi din companii româneşti înţelegând importanţa pilonului organizaţional pe o piaţă a muncii în schimbare accelerată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Piaţa muncii şi relaţiile dintre angajatori şi angajaţi, dar şi comportamentele clienţilor se schimbă într-un ritm accelerat şi vedem aceste schimbări atât la nivel macro dar şi în nevoile companiilor care vin către noi. Astfel, strategiile de branding şi employer branding sunt soluţii către care se uită atent tot mai mulţi antreprenori români, atât cu businessuri mature, cât şi antreprenori la început de drum”, a declarat Anca Rarău, fondator Brandocracy.

Antreprenorii şi liderii de business devin tot mai conştienţi de beneficiile profesionalizării funcţiunilor strategice ale organizaţiilor, colaborarea cu experţi consultanţi fiind un factor esenţial pentru claritatea deciziilor şi eficientizarea proceselor.

Companiile nu mai pot ignora impactul employer brandingului. Pentru a atrage şi reţine talente este necesară o strategie autentică, bazată pe valori reale şi beneficii concrete pentru angajaţi. Într-o piaţă în care deficitul de specialişti devine o provocare constantă, o poziţionare corectă şi o cultură organizaţională solidă sunt esenţiale pentru creşterea sustenabilă. Aşadar, 2025 este un an interesant şi provocator pentru noi, ca business şi ca industrie, dar şi un an al oportunităţilor”, adaugă fondatoarea Brandocracy.

Iar strategiile de employer branding merg în tandem cu poziţionarea şi construcţia brandului companiei, pentru că aspectele de compatibilitate pe zona de valori şi obiective sunt esenţiale. Nu numai companiile mari, ci şi IMM-urile, un segment extrem de important în economia românească, înţeleg nevoia poziţionării corecte a brandului şi a unui marketing profesionist. Proiectele de branding sau rebranding sunt în creştere pe acest palier, pentru industrii dintre cele mai diverse. „Indiferent de domeniul de activitate al clienţilor, implicarea noastră pentru definirea strategiilor de marketing vine să dea direcţie şi claritate în alegerea rutelor de dezvoltare a businessurilor. Asta, pentru că marketingul – consultanţa de specialitate - este un domeniu care acţionează transversal, pe concepte bine structurate şi validate de-a lungul anilor. Inputul dat de zona de branding şi poziţionare, precum şi pilonii strategici de marketing sunt elemente care, corect definite şi implementate, se văd direct în rezultatele financiare”, a declarat Anca Rarău.

Brandocracy şi-a extins constant portofoliul de servicii, clienţi şi proiecte, în cei aproape opt ani de funcţionare ajungând la 70 de branduri pentru care a dezvoltat strategii de poziţionare şi branding, acoperind industrii variate precum financiar, tehnologie, educaţie, turism, agricultură, producţie, medical, fintech, distribuţie, HoReCa, automotive.

Anca Rarău consideră  că potenţialul oferit de piaţă este unul ridicat, în continuare, iar IMM-urile care accesează servicii de branding şi strategii de marketing pot fi grupate, în acest moment, în două categorii: firme profund tehnologizate, inovatoare, cu deschidere către schimbare şi, respectiv, businessuri tradiţionale, care resimt nevoia urgentă de dezvoltare şi de identificare de noi nişe.

Ne bucurăm să vedem că tot mai multe companii româneşti înţeleg că brandul este un activ care îşi confirmă valoarea pe termen lung. În spatele brandurilor de succes sunt organizaţii sănătoase din punctul de vedere al culturii interne, sunt lideri care îşi înţeleg rolul şi au viziune. Iar proiectele pe care le-am implementat de-a lungul timpului au demonstrat că această abordare are  efecte, indiferent că vorbim de creşterea cifrei de afaceri anuale, de profitabilitate, de creşterea retenţiei angajaţilor sau de perspective mai bune pentru procese de M&A”, explică Anca Rarău.

Companiile pot beneficia de servicii de consultanţă în branding sau marketing, inclusiv accesând fonduri nerambursabile sau proiecte parţial finanţate prin diferite programe dedicate. Un alt element important în dezvoltarea zonei de leadership – implicit, a profesionalismului cu care companiile sunt conduse – este atenţia acordată programelor educaţionale dedicate antreprenorilor şi executivilor. În opinia Ancăi Rarău, „educaţia continuă este deja un pilon esenţial al creşterii, iar programele de Executive Education şi EMBA vor căpăta o importanţă tot mai mare pentru liderii care doresc să îşi consolideze competenţele şi să accelereze dezvoltarea afacerilor pe care le conduc.”

În ceea ce priveşte impactul realităţilor actuale, liderul echipei Brandocracy estimează că 2025 nu va face excepţie de la interdependenţa dintre economie şi deciziile politice. Vor exista oportunităţi, dar şi reaşezări de priorităţi la nivel de industrii. Anumite sectoare vor beneficia de condiţii propice pentru creştere, în timp ce altele vor trebui să îşi ajusteze strategiile. Domeniile cu potenţial ridicat de dezvoltare includ tehnologia, producţia, logistica, agricultura, farma, serviciile medicale. Iar companiile care îşi vor adapta rapid modelele de business şi strategiile de comunicare la noile realităţi economice vor fi cele care vor valorifica cel mai bine oportunităţile perioadei.

Despre Brandocracy

Platforma Brandocracy a fost lansată în 2017 de Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania şi, apoi, al BCR, cu experienţă de peste 20 de ani în construcţia de brand, marketing strategic şi operaţional, customer experience, employer branding, research şi PR. Brandocracy este conceptul prin care sunt aduse împreună acele persoane, percepţii şi decizii care dau forţă unui brand. În procesul de consultanţă sunt integrate obiectivele de business cu cele de brand, iar strategia de marketing e construită având permanent în atenţie cultura organizaţională, un leadership autentic şi experienţa clienţilor. Portofoliul de clienţi al Brandocracy include branduri şi proiecte româneşti şi internaţionale din domenii precum: medical, IT, construcţii, financiar, HoReCa, educaţie, turism, juridic, arhitectură, distribuţie, producţie materiale de construcţii, cultural, media, precum şi clienţi individuali – pentru zona de personal branding. Brandocracy a ajutat companiile antreprenoriale româneşti să dea valoare şi mai mare businessurilor create şi să-şi atingă obiective strategice precum creşterea cotei de piaţă, a cifrei de afaceri, atragerea de investitori, identificarea unor noi nişe de piaţă sau redesenarea modelului de business, pentru a face faţă crizei generate de pandemie. Cu o echipă de 14 specialişti activând în cinci oraşe din România, Brandocracy oferă soluţii strategice de branding şi marketing pentru firme mici şi mijlocii, companii mari şi instituţii care au printre obiective amplificarea impactului brandurilor şi consolidarea relevanţei lor în pieţele pe care activează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.