PepsiCo a ratat joi aşteptările privind veniturile din al doilea trimestru, deoarece o serie de creşteri de preţuri şi concurenţa din partea mărcilor private au încetinit vânzările de snackuri şi sucuri, în principal în Statele Unite, cea mai mare piaţă a sa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiştii au spus că preţurile produselor, care încep să se normalizeze după aproape doi ani de creşteri multiple, sunt încă mai mari decât nivelurile de dinaintea pandemiei, oferind companiilor de produse alimentare ambalate precum PepsiCo puţin spaţiu pentru a creşte preţurile, pe măsură ce volumele se micşorează.

PepsiCo a majorat preţurile medii ale produselor cu 5% pentru trimestrul încheiat pe 15 iunie, în mod similar cu primul trimestru.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cu toate acestea, volumele organice globale au scăzut cu 3% în perioada raportată.

Directorii companiei au spus că performanţa de la începutul anului în multe categorii de alimente, inclusiv gustări, a fost redusă, deoarece consumatorii au devenit mai conştienţi de valoare în timp ce cheltuiau.

"De-a lungul timpului, vedem mult mai multă sensibilitate la preţ şi consumatori care caută mai multă valoare în toate grupurile de venituri. Acum, acesta este ceva ce trebuie să luăm în considerare", a declarat directorul general al Pepsico, Ramon Laguarta, pentru Reuters.

El a mai spus că compania şi-a sporit productivitatea şi nu poate continua să mărească preţurile.

PepsiCo adaugă noi arome mărcilor sale, cum ar fi Lay's, Doritos şi Cheetos, pentru a se potrivi diferitelor preferinţe ale consumatorilor, oferind în acelaşi timp produse la diferite niveluri de preţ.

”Trebuie să punem mult mai mult accent pe eficienţa noastră”, a spus Laguarta.

Frito-Lay North America, afacerea de gustări a companiei, care este şi a doua ca mărime, a înregistrat o scădere a volumelor cu 4%, în timp ce divizia de băuturi din America de Nord, cea mai mare, a înregistrat o scădere de 3,5%.

Acţiunile companiei au scăzut cu până la 3,4%, până la un minim al ultimelor nouă luni, de 158,03 USD pe unitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.