Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, a făcut o investiţie de 2 milioane de euro într-o instalaţie care foloseşte tehnologii de eficienţă energetică pentru recuperarea energiei termice din gazele arse, la fabrica de bere din Buzău. Compania a realizat, în 2022, o reducere cu 50% a emisiilor de carbon comparativ cu anul de referinţă 2019. În 2022, contribuţiile Ursus Breweries la bugetul naţional şi local au fost de peste 567 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 ”Ursus Breweries a făcut o investiţie de 2 milioane de euro într-o instalaţie care foloseşte tehnologii de eficienţă energetică pentru recuperarea energiei termice din gazele arse, la fabrica de bere din Buzău. Instalaţia este un proiect special în grupul Asahi şi face parte din seria de investiţii pentru sustenabilitate existente în strategia Ursus Breweries. Tehnologia presupune recuperarea energiei din gazele arse rezultate în centrala termică a fabricii de bere”, anunţă compania.

Pentru identificarea soluţiei tehnice, Ursus Breweries a colaborat cu experţi în sustenabilitate din cadrul Asahi Europe & International şi cu furnizori cu expertiză internaţională relevantă. Prin implementarea sistemului de recuperare a energiei termice, se estimează o scădere a consumului de gaz natural cu aproximativ 18% şi, astfel, implicit scăderea emisiilor de dioxid de carbon aferente.

„Ca urmare a investiţiilor făcute până acum, emisiile de carbon ale Ursus Breweries au scăzut, în 2022, la 50% faţă de anul de referinţă 2019. Şi nu ne oprim aici: investiţia de la Buzău a fost finalizată cu succes în vara acestui an şi reprezintă un pas înainte pe drumul pe care ni l-am asumat pentru reducerea la zero a emisiilor de dioxid de carbon în fabricile noastre. Datorită acestei investiţii, vom reuşi să reducem consumul de gaz natural cu 18% precum şi amprenta noastră de carbon”, a declarat Robert Uzună, vicepreşedinte Corporate Affairs al Ursus Breweries.

Ursus Breweries precizează că derulează constant proiecte de sustenabilitate având şase obiective majore şi direcţii de intervenţie: reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea consumului de apă, utilizarea de materii prime din surse sustenabile, utilizarea de ambalaje reutilizabile şi reciclabile, susţinerea incluziunii şi a bunăstării, precum şi promovarea unui consum responsabil de alcool.

”Investiţia de la fabrica din Buzău este doar unul dintre proiectele de reducere a consumului de energie derulate de către Ursus Breweries. Totalitatea proiectelor de sustenabilitate ale companiei sunt descrise în al şaptelea şi cel mai recent Raport de Dezvoltare Durabilă pentru perioada 2021-2022”, menţionează compania.

 Ursus Breweries a realizat contribuţii de 567 milioane de lei la bugetul de stat în anul 2022, poziţionându-ne ca partener de încredere al autorităţilor. 

Emisiile de carbon ale Ursus Breweries au scăzut, în 2022, la 50% faţă de anul de referinţă 2019. Pentru a scădea emisiile, Ursus Breweries a instalat echipamente de reducere a consumului, precum iluminatul cu LED, a automatizat procese, a înlocuit gazul natural în anumite procese cu biogaz produs în staţiile de tratare a apelor uzate din fabrici, a recuperat energia termică din diverse procese cu ajutorul unei noi instalaţii, a înlocuit instalaţii de recuperare a condensului cu variante îmbunătăţite din punct de vedere al performanţei.

Ursus Breweries a finalizat achiziţia de stivuitoare electrice în locul celor alimentate cu GPL şi a demarat achiziţia de autovehicule cu emisii de carbon mai scăzute. De asemenea, are în desfăşurare un plan de înlocuire treptată a frigiderelor cu scopul creşterii eficienţei energetice, în perioada 2021 şi 2022 fiind înlocuite 4.800 de frigidere cu performanţă energetică scăzută.

În plus, în 2022 Ursus Breweries a achiziţionat pentru fabrici 100% energie electrică produsă din surse regenerabile.

Mai mult de jumătate din apa folosită în fabricile din Buzău, Braşov şi Timişoara provine din puţurile proprii şi fiecare fabrică de bere are propriile ţinte de consum. Avem deja o performanţă ridicată în ceea ce priveşte consumul de apă la nivelul industriei berii, iar obiectivul Ursus Breweries este să scadă consumul mediu de la 2,77 litri în 2022, până la de 2,75 litri de apă pe litrul de bere îmbuteliat până în 2025. În plus, sunt folosite staţii proprii de tratare a apei înainte ca aceasta să intre în circuitul intern, iar apa uzată este tratată în propriile staţii de epurare.

Ursus Breweries a redus cantitatea de materiale folosite în ambalaje, fiind utilizat cu 24% mai puţin plastic faţă de anul de referinţă 2019. De asemenea, este folosit 100% material reciclat pentru baxurile si tăviţele de carton ale dozelor. Obiectivul este ca până în 2030 compania să folosească ambalaje primare şi secundare care pot fi reutilizate sau reciclate şi care conţin minim 50% material reciclat.

Ţinta companiei este ca, până în 2030, 20% din portfoliu să fie format din produse fără alcool.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România, fiind lider de piaţă de 8 ani. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry. În prezent, Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Speakeri de top analizează situaţia investiţiilor la evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a IV-a, luni, 25 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.