SUA şi China au semnat săptămâna trecută acorduri de cooperare în materie de stabilitate financiară, potrivit unui raport de luni al Băncii Populare a Chinei, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acordul a fost convenit la o întâlnire a Grupului de lucru financiar SUA-China la Shanghai, joi şi vineri.

Brent Neiman, subsecretar adjunct pentru finanţe internaţionale la Departamentul de Trezorerie, şi Xuan Changneng, guvernator adjunct al PBOC, conduc împreună grupul de lucru.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cele două părţi au schimbat, de asemenea, o listă de persoane pe care să le contacteze în caz de stres financiar sau evenimente cu risc, se arată în raportul PBOC.

O comunicare a Trezoreriei nu a fost disponibilă luni după-amiaza, ora Beijingului.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Rezervei Federale, ai Comisiei pentru Valori Mobiliare din SUA, ai Administraţiei Naţionale de Reglementare Financiară şi ai Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China, a spus PBOC.

Discuţiile au fost ”profesionale, pragmatice, sincere şi constructive”, potrivit unei traduceri a CNBC a declaraţiei chineze.

Subiectele discutate au inclus pieţele de capital, plăţile transfrontaliere şi politica monetară a celor două ţări, în special în contextul celei de-a treia reuniuni plenare a Chinei, încheiată recent, se arată în documentul PBOC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.